Amerikában a vírus miatt viszik a lőfegyvert, mint a cukrot

2020. március 19. 9:36
„Tudván azt, hogy itt a lakosságnál több mint 300 millió fegyver van, nem épp a legfelemelőbb érzés, hogy te vagy az egyetlen, akinél nincs semmi” – állítja egy Amerikában élő magyar.

Nemcsak az élelmiszerboltok, hanem a fegyverüzletek is kiürültek az Egyesült Államokban – írja a Neokohn.

Egy évek óta kint élő magyar férfi úgy érezte: most érkezett el az a pillanat, amikor neki is fegyvert kell vásárolnia. A Neokohn olvasóival osztotta meg tapasztalatait.

Az elmúlt napokban többször is voltam fegyverboltban, legutóbb ma” – mondta a portálnak az egyik déli amerikai állam fővárosában élő magyar férfi, aki neve elhallgatását kérte, ezért az egyszerűség kedvéért nevezzük Botondnak. Azt is rögtön hozzátette, hogy „nem szenvedélyből, hanem tapasztalatlanságból” jár ilyen sokat fegyverüzletekben.

Kölcsönös bizalmatlanság?

Mint mondta: „nem igazán vagyok jártas a fegyverek terén, nem szeretnék butaságot csinálni, igyekeztem körüljárni a témát”. Természetesen adódik a kérdés, hogy miért pont most jutott eszébe a fegyvervásárlás. Botond erre azt válaszolja:

Tudván azt, hogy itt a lakosságnál több mint 300 millió fegyver van, nem épp a legfelemelőbb érzés, hogy te vagy az egyetlen, akinél nincs semmi. Különösen olyan időkben, amikor nem lehet tudni, hogy hova fajul el az ország lezárása a koronavírus miatt”.

Botond egyébként nem biztos abban, hogy valóban szüksége van-e lőfegyverre, de szerinte nem árt, ha van otthon. „Több cikket is olvastam az elmúlt napokban azzal kapcsolatban, hogy a kézfertőtlenítő és a WC-papír mellett a fegyverekből is kezdenek kifogyni a boltok.” A koronavírus-járvány kitörésével egy időben ugyanis megnégyszereződött a fegyverboltok forgalma. Különösen a vírus miatti diszkriminációtól tartó ázsiaiak körében terjedt el a fegyvervásárlás.

Kép forrása: Forbes

 

Összesen 107 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Érthető, bár szomorú.
Temérdek erőszakos hullarabló és a helyzetet kihasználó haramia indul most zsákmányszerdésre, megértem, ha mindenki megvédené a hozzátartozóit.

Nemcsak erről van szó. A fegyverviselést a második kiegészítésben a következő _alapvető_ jogokkal indokolták: önvédelem, elnyomás elleni védelem, és az állam megvédésének polgári eszköze.
Nem meglepő, hogy a totalitárius államok szigorúan tiltották a polgári fegyvertartást.

Válaszok:
Gombóc XVI. Artúr | 2020. március 19. 19:08

A másik véglet, egy Hi-point pisztoly 200 dollár alatt elvihető. Persze, gagyi, de olcsó, élettartam garanciája van, és amerikai termék, ezért a sokan kimondottan szeretik. Hát igen, nem az a tétel, ami életben tart egy gazdaságot.

Úgy tudom, a Kiegyezéstől a Második Világháborúig sokkal szabadabb volt a fegyverviselés - persze lehet, hogy csak egy bizonyos társadalmi osztály fölött.

Ahol a lakosság kezében nem lehet fegyver, ott csak a gengszterek kezében van.

Pláne, ha a járókeret egy Stinger állványa is.

Van: semmi agyúnak valóban semmit mond.

Amiről az amerikai fegyvertartás kapcsán mindig szemérmesen hallgatnak az az, hogy a lőfegyverrel elkövetett bűncselekmények, gyilkosságok 90%-át a lakosság 6%-át kitevő fekakanok követik el. Ha sikerült volna a százötven évvel ezelőtti visszatelepítés Afrikába és nem lenne fekete lakója az USA-nak, akkor valószínűleg ez a cikk sem születik meg...

Na, elismerted, hogy nem érted. Ez akkor vagy kognitív disszonancia vagy élethossziglani hülyülés.

Az EU tagállamok, mint "totalitárius államok"???
Te nagyon nem vagy tisztában azzal, hogy mit jelent ez a kifejezés.

Balfék Kanya!

Az EU tagállamokban tilos a fegyvertartás vagy nem????????
Szóval miről beszélsz??? Annak meg amit írsz, mi a fene köze van ahhoz amit én írtam???
Te mindenre harapsz amit írok, még azon az áron is, hogy a saját ostobaságodat ismét bemutasd????

Nyugszik a beteg és beveszi a gyógyszert amit a doktor bácsi írt fel neki!!!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés