Dr. med. habil. Bangóné megmondja a frankót

2020. március 17. 9:51

Francesca Rivafinoli
Vasárnap.hu
Ahogy a nagy prédikátor, Sokszorbérmálkozó Ferenc szokott inteni: „Békét kellene teremteni!”

„Ehhez képest mi a gyakorlat. »Ez aztán a felelős viselkedés! Nem számít, itt semmi! Gyerekek, szülők, pedagógusok, nagyszülők egészsége?« – szirénázik az MSZP patkányügyi főreferense, a felelős politizálás nagyasszonya, amiért a kormány a 13. számú megbetegedés után nem engedélyezte, hogy az iskolák összevissza rendeljenek el szünetet, random ráeresztve a tiniket a plázákra. »Nem ura a kormányfő a helyzetnek! Elvesztette a vezetés képességét! Szegény hazám…!« – uszít nagy nyilvánosság előtt a köznyugalom megzavarására alkalmas módon (Btk. 336. §) a fent említett Ferenc, a válsághelyzetek és a társadalmi feszültségek közismerten kiváló menedzsere.

Nos. Én tényleg nem akarok senkit kibillenteni az Orbán-fóbiával gondosan körülszigetelt komfortzónájából, de érdekességképpen megjegyeznék ezt-azt, minden aggódónak.

Egyrészt. A járvány kezdeti szakaszában olyan országok folyamodtak iskolabezárásokhoz, mint az illiberális Azerbajdzsán vagy Kazahsztán, és olyanok vártak ki ezzel a lépéssel, mint Bezzegausztria, Belgium, Dánia és Luxemburg. Azt akarja mondani az ellenzék, hogy utóbbi országok, köztük a fullszoci kormány vezette Dánia, vagy éppenséggel a libsi-szoci-zöld kormánnyal, meleg miniszterelnökkel és Jean Asselbornnal megáldott Luxemburg totálisan felelőtlenek, és semmibe veszik állampolgáraikat? Ártatlan kis gyermekeket, védtelen, beteg időskorúakat? Vagy ha ők várnak a háromszázadik megbetegedésig, az européer megfontoltság, ha viszont Orbán Viktor vár a huszadikig, az tűrhetetlen totojázás?

Másrészt. Azokban a napokban, amikor a magyar kormány kerek perec betiltotta a 100 fősnél nagyobb rendezvényeket, a járvány előrehaladottabb stádiumában lévő nyugat-európai országok vezetői épp csak javasolták (és hangsúlyozottan csupán javasolták) az 1000 (ezer) fősnél nagyobb csődületek mellőzését – sőt, a belga kormány a szabadtéri rendezvényeket létszámtól függetlenül simán megtarthatónak vélte. Kimondhatjuk, hogy az ellenzék logikája szerint a liberális belga miniszterelnök-asszony kevésbé ura a helyzetnek, mint Orbán Viktor? Vagy teljesen mindegy, mit tesz egy fideszes politikus, nyugati kollégái per definitionem különbek nála?”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 26 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Brávó Francesca! Több Rivafinolit a Mandinerbe!

"MSZP patkányügyi főreferense"
Ez telitalálat volt!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés