Magyar Nemzet: Soros és Gyurcsány emberei fúrják a járványügyi intézkedéseket

2020. március 13. 8:15
Majtényi László intézete diktatúrától tart.

Mint ahogy arról beszámoltunk, a Magyar Nemzet csütörtöki cikkében az ellenzéki politikusok azon megszólalásait gyűjti össze, amelyekkel a kormányt próbálják hátba támadni. Pénteken pedig különböző intézeteket vett górcső alá a lap. A Magyar Nemzet idézi az Eötvös Károly Közpolitikai Intézet közleményét, amely szerint már önmagában egy sima járványügyi szituáció is „súlyosan korlátozhatja az egyén jogait”, és az is elég lenne a helyzet kezelésére. A Magyar Nemzet szerint az Ekint közleménye azt sugallja, hogy „a világjárvány miatt bevezetett különleges jogrendet a kormány arra akarja felhasználni, hogy lerombolja a sajtószabadságot, az egyének véleménynyilvánítási jogát és a jogállamot.” Az intézetet egyébként Majtényi László vezeti, aki 2017-ben harcba szállt a köztársasági-elnöki pozícióért. „Bármely, a nyílt társadalom eszmerendszeréhez kötődő szervezet, amely jelen esetben azonnal azon mesterkedik, hogy az emberi jogi fundamentalizmusra hivatkozva hiteltelenítse a szuverén döntéshozó rendkívüli intézkedését, a közbizalmat roppantja meg és Magyarország érdeke ellen hat”– reagált Majtényiékra az Alapjogokért Központ.

Szintén hasznot kíván húzni a vészhelyzetből a Magyar Orvosi Kamara, amelynek újonnan megválasztott vezetője Kincses Gyula, Gyurcsány egykori államtitkára. A MOK szerdai sajtótájékoztatóján a szervezet az egészségügyi dolgozók vírusvédelmét összekötötte az orvosok béremelési igényével, bár ezt utóbb letagadta. A kamara vezetői szerdán azt állították, hogy nincsenek megfelelő orvosi védőfelszerelések, a kormánynak pedig el kellene fogadnia az általuk tett, és éppen a napokban tárgyalt orvosi bérjavaslatot. Ezenkívül szóba hozták az önként vállalt orvosi többletmunka felmondásának ügyét is.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma cáfolta a vádakat. Közben Kincses a Klubrádióban pontosította, hogy szerinte kik vádolják zsarolással az Orvosi Kamarát: már nem az Emmit, hanem a „Rogán-féle bullshitgenerátor csapathoz” tartozókat nevezte zsarolással vádolóknak. Az Emmi reagáló közleménye a cáfolatok mellett pánikkeltésnek és közveszélyokozásnak nevezi a MOK sajtótájékoztatóján elhangzottakat. Annál is súlyosabb ez a tény, mert olyanok nyilatkoztak felelőtlenül, akiknek tudniuk kell, hogy a pánik a legrosszabb egy járványügyi helyzetben.

Összesen 31 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A vírusra való tekintettel nem lehetne kizárni a médiamunkásokat a sajtótájékoztatóról? Úgyis felesleges, időrabló, ismétlődő kérdéseket tesznek fel.

Igazad van:-) vegye már komolyan a ballib és médiája és ne jobboldali fertőzöttek ről almodozzon!

Tegnap végignéztem a sajtótájékoztatót. Nagyon csodálkoztam, hogy a ballib újságírók csak ennyire képesek.

Homonnai, Vágó ( minden nyugdíjas, kivéve ő maga), Friss Robi....

Az operatív törzs szerepe a meghatározó. Ez magasabb szintű, mint egy államtitkár, nem megbánta az államtitkárokat.

Jól összefoglaltad. Egyszerre hazai és nemzetközi információk alapján dolgoznak. Jól működik.

Minden tv felvételen látszik, hogy a betegekkel kapcsolatba kerülők vedoruhaban vannak.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés