London növeli a keretet az EU-s állampolgárok letelepedését segítő programra

2020. március 6. 17:05
A program a hátrányos helyzetű külföldi EU-állampolgárokat segíti a brit EU-tagság megszűnése (Brexit) után szükségessé vált nagy-britanniai letelepedési engedély megszerzésében.

London növeli annak a programnak a finanszírozását, amely a hátrányos helyzetű külföldi EU-állampolgárokat segíti a brit EU-tagság megszűnése (Brexit) után szükségessé vált nagy-britanniai letelepedési engedély megszerzésében. A brit belügyminisztérium pénteki bejelentése szerint a kormány 8 millió fonttal (3,1 milliárd forinttal) megtoldotta a támogatási programra elkülönített pénzalapot. A tárca egy éve jelentette be, hogy 9 millió font (3,5 milliárd forint) finanszírozást juttat 57 olyan civil szervezetnek, amelyek a rossz helyzetben lévő külföldi EU-állampolgároknak segítenek a tartós letelepedési engedély megszerzésében.

A pénteki bejelentés alapján ugyanezek a civil szervezetek pályázhatnak a további 8 millió fontra az áprilisban kezdődő 2020-2021-es pénzügyi évben. A jelenlegi szabályozás alapján azok a külföldi EU-polgárok, akik törvényesen és életvitelszerűen Nagy-Britanniában laknak, továbbra is az országban maradhatnak jelenlegi jogosultságaik megtartásával, de tartózkodási engedélyért – hivatalos elnevezéssel letelepedett jogi státusért – kell folyamodniuk.

(MTI)

Összesen 2 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés