Magyar György: A „börtönbiznisz” csak porhintés

2020. március 4. 11:27
Az ügyvéd szerint azért került a kormány célkeresztjébe, mert segítette az ellenzék fővárosi győzelmét.

Soros György, Magyar György, most mind a kettő ugyanazt jelenti” – jelentette ki Magyar György az ATV Start című műsorában azzal kapcsolatban, hogy szerinte ő a kormány karaktergyilkossági kísérletének áldozata. Magyar György elmondta, hogy szerinte a kormány narratívája a „börtönbiznisszel” és az ő szerepével kapcsolatban hibás, hozzátéve, hogy neki fogalma sincs, honnan vették azokat a számokat.

Szerinte az egész „börtönbiznisz” csak porhintés, és az van mögötte, hogy Magyarország nem teljesítette azt, amire utasítást kapott és amit vállalt, 2019-ben ugyanis 1500-2500 börtönférőhelyet kellett volna létesíteni – vélekedett az ügyvéd. Magyar György szerint nem véletlen, hogy ő került a kormány célkeresztjébe. Úgy vélte, hogy ennek oka az lehet, hogy nem tetszik a hatalomnak, hogy segítséget nyújtott a fővárosi előválasztáshoz és győzelemhez. 

 

Összesen 83 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

500 milla neki nem biznisz. Biztosan többhöz van szokva.

Egyszerű: mozog a szája.

Mellébeszélés mintapéldánya. Ilyen professzionálisan csak egy ügyvéd tud mellébeszélni.
Vitatja az összegszerűséget, de nem mondja meg a valót, mint ahogy azt sem, hogy ingyen, vagy pénzért látta el a védelmet és mennyiért.
Jogászként tudnia kell, hogy a végső fizető az állam, az államot képviselő kormány. Így, mint fizetőnek joga van nem fizetni. A követelőnek pedig joga van az adóson végrehajtatni.

Ha a csúsztatásoktól eltekintünk, van igazság abban amit egyesek szóvá tesznek.

,,A zárkában vagy a lakóhelyiségben elhelyezhető létszámot úgy kell meghatározni, hogy minden elítéltre hat köbméter légtér és egyéni elhelyezés esetén legalább hat, közösen elhelyezett elítéltek esetén személyenként legalább négy négyzetméter élettér jusson.,, A dologban az érdekesség az, hogy a 6/1996. (VII. 12.) IM rendelet szerint a férfi elítélteknek lehetőség szerint 3, női elítéltek esetében lehetőség szerint 3,5 négyzetméter minimális mozgástér biztosítandó. Az alkotmánybíróság a korábbi IM rendeletet nemzetközi szerződésbe és Alaptörvénybe ütközőnek minősítette, majd 2015. március 31-ei hatállyal megsemmisítette. A túlzsúfoltságra reagálva elindult egy 2019-ig tartó átfogó börtönépítési program. Az elképzelés még 2016-ban kezdett kibontakozni, akkor 6000 új férőhelyről és 2500 fős büntetés-végrehajtó létszám bővülésről szóltak az elképzelések, melyet 100 milliárd forintból kívántak megvalósítani. A közbeszerzési hatóság kiadványa alapján az elsőként tervezett egyenként 500 férőhelyet biztosító intézet felépítése a közbeszerzési eljárás meghiúsulása miatt nem valósul meg sem Ózdon, sem Kemecsén, sem Csengeren, sem pedig Hevesen.,,
https://arsboni.hu/a-hazai-bor..

Ezek a beruházások nem valósultak meg. Ugyanakkor a a törvények szigorítása miatt megnövekedett a börtönbe kerültek létszáma, ami miatt tovább növekedett a túlzsúfoltság és ez alapja lehetett a kártérítési pereknek.

A témához kapcsolódó további írások.
https://bv.gov.hu/sites/defaul..
https://szabolcsihir.hu/helybe..
https://magyarnarancs.hu/kisma..

Amit nem értek, hogy a börtönépítési programot miért tervezték 6-8 helyre, amikor ha ugyanannyi férőhelyre egyet, esetleg kettőt építenek sokkal kisebb az építés és az üzemelés fajlagos költsége.
Megkockáztatom, talán még a közbeszerzés is gyorsabban elvégezhető. Főleg akkor ha ez állami területen valósul meg, zöldmezős beruházás keretében.

Bocsika, de ki mondott ilyet??????
Amúgy az elkövetők éppen megérdemelt büntetésüket töltik és nem a "jó", hanem a "normális", a Pártunk és Kormányunk által megalkotott jogszabályok (!!!!!!!!) szerinti körülményeket kérik számon.
"...Bár a kormány 2015-ben megígérte, hogy nyolc új börtönt épít, eddig még szinte semmi sem történt..."

Ha a körülmények megfelelnének a kormány által vállalt (!!!!!!!) körülményeknek, akkor nem lenne semmilyen "börtönbiznisz", mert nem lenne az elítélteknek semmilyen jogalapjuk a pereskedésre.

Amúgy ezek a férgek mégcsak gazdagok sem lesznek ebből a pénzből, mert
"A törvény szerint a rossz börtönkörülmények miatt megítélt kártalanítás összegéből ugyanis elsősorban a gyermektartásdíj iránti követelést; majd a polgári jogi igényt és az ezzel egyenértékű, a bűncselekmény miatt megállapított kártérítést vagy sérelemdíjat kell kifizetni."

Ezért is sz.r duma és csak a zembereket hergeli a Párt a "börtönbiznisz" emlegetésével.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés