Welt: Török buszok szállítják a migránsokat a határhoz

2020. február 28. 20:21
„A buszok készen álltak rá, hogy elszállítsák a migránsokat” – fogalmaz a portál.

A török határ megnyitásának hírére „a migránsok egész nap mozgolódtak a térségben. Péntek reggel például a DHA hírügynökség 300 emberről tett említést, akik az edirne-i határátkelő felé haladtak” – fogalmaz a Welt.de. A portál hozzáteszi: „a buszok készen álltak rá, hogy elszállítsák a migránsokat”.

Az alábbi videó vélhetően a portál által említett feltevést támaszthatja alá:

A Newsyworld beszámólója szerint a török ​​Edirne város közelében található határátkelőnél azonban már „kétségbeesett jelenetek” bontakoztak ki pénteken, „miután a török ​​rendőrségnek és a határőröknek utasítást adtak, álljanak félre és engedjék át” az embereket. Ez azonban arra késztette a több száz fős tömeget, hogy a határ görög oldalára rohanjon, ahol a görög őrök azonban már útjukat állták, és könnygázt is bevetettek, hogy visszatartsák őket – írja a portál.

„Törökország azzal fenyeget, hogy új migrációs válságot szabadít Európára, hogy nyomás alá helyezve az európai országokat  segítséget kapjon Szíriában” – írja a Newsyworld. A portál azzal indokolja írását, hogy „az Egyesült Királyság, az Egyesült Államok és a NATO – amelyeknek Törökország is tagja – ugyan elítélte a szíriai kormány támadását és felszólította azt annak megszüntetésére, konkrét támogatására nem tett ígéretet”.

Összesen 85 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A helyzet elér egy kritikus pontot, amin túl már nem lesz kezelhető, átszakad a gát.

A DK és a Momentum vezetése válságstábot szervezett, elérkezettnek látva az időt a Fidesz megbuktatására. Értékelésük szerint a társadalom többsége nem támogatja tovább azt az Orbán Viktort, aki szembemegy az európai progresszióval, az ország érdekeivel, , a globális tőke magyar jólétet szolgáló törekvéseivel, aki elszegényíti az országot, aki beleragadt a magyar őstörténetbe, aki nem ismerte fel a az európai nemzetállamok kimúlása sürgető szükségszerűségét, aki a bunkó, fütyülő barackpálinkás vidéki Magyarországgal akar keresztbe feküdni a haladásnak, a nemzetek feletti jövőnek, a világító fáklya főváros akaratának.

Orbán Viktor most fog belebukni a török barátságba, de ez a DK és a Momentum értékelése szerint egyben megmenti Magyarországot Orbán országlásától. Folyik a gondolkodás, hogy a busszal érkező szír menekülteket mely fővárosi kerületekben fogadják, persze ott, ahol a progresszív baloldalra szavaztak az emberek. A Szent István parkban is lehetne befogadó sátrakat állítani, hogy demonstrálják a két vallás közötti békeszándékot, hogy Budapesten megvalósuljon az, ami Izraelben eddig nem sikerült, s ezzel is példamutató legyen a balliberális városvezetés.

Burány Sándor javasolta, hogy a kispesti lakótelepeken élők szívesen fogadnának be szír menekülteket, ne vigyenek mindenkit a Belvárosba. Rákospalota is jelentkezett, szívesen építenének ideiglenes befogadó állomásokat. A budai vár is nyitva áll az érkezők elől, már bontják a szerződéseket az ott lakó fideszes bérlőkkel.

Gyurcsány szerint jó lenne az érkezők nagy részét itt tartani, s rövid időn belül fővárosi bejelentett lakáshoz juttatni, a balliberális pártoknak végre bővülhetne a támogatottsága. Hosszú távon fel lehetne építeni itt is az új Magyarországot, aminek új nevére is születtek már ötletek, de Feri egyenlőre leintette a kezdeményezőket.

Feri..gyerekek, egyenlőre menjünk le a határra és fogadjuk a barátainkat, s adjuk le a befogadó lakcímeket is. A történelem tálcán kínálja az új világrend, az Európai Egyesült Államok megteremtésének lehetőségét az egyedüli európai értékrendű balliberálisok számára. Fegyőr javasolta, hogy küldjenek váltó buszsofőröket az indulási pontokra, hogy ne tévesszék el Magyarországot.

Nyugodtan kérdezz, ha valamit nem értesz.

Ez lett az "arab tavaszból". Lehet, h. lesz ez még rosszabb is. 2015-től föl kellett volna készülni a határok általános védelmére.

Mintha az un. demokrácia a négy évenkénti média háború kísérte "szabad" választásokkal gátja lenne az értelmes politikai célok megvalósításának.

Csak nem gondolja valaki, h. ez a sisera had valaha is dolgozni fog? Ha történetesen akarna is, nem tudna. Szavazni még előbb.

Most a határ országok vezetőinek értelmes működésén múlik minden.

Vannak országok, amelyek már elestek. Ami különösen aggasztó, az az ál-zöldek felé való hangsúlyos fordulás.

Szerintem egyébként a németek majomszerű fürgeséggel ismét fizetni fognak és a törökök ismét képesek lesznek a migránsok útját állni.

Egyébként szerintem a jövőnk a V4-hez köt. Egy kicsi, leprivatizált ország nem képes egyedül játszani, még látszani is alig, ki kéne egészülnünk azokkal, akikkel még lehet. Sajnos, a románokkal szerintem lehetetlen és az osztrákokból NEM nézek ki semmi jót.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés