Újabb lengyel városok csatlakoznak az LMBT-ellenes szövetséghez

2020. február 28. 12:48
Ideológiai háború folyik Lengyelországban.

Hiába tiltakozik az Európai Parlament és az USA, tovább bővül az LMBT-ideológiát nyíltan elutasító közigazgatási egységek száma Lengyelországban. A lengyel konzervatív mozgalom tavaly alakult, miután Varsó liberális polgármestere az iskolai tananyag részévé tette az LMBT–közösség ügyeit. A mozgalom terjedéséről a Gyűlölet térképe nevű honlap ad tájékoztatást, amelyet a Magyar Nemzet pénteki nyomtatott száma szemléz.

A térkép szerint közel száz helyi önkormányzatban, és a legnagyobb vajdaságokban is fogadtak már el olyan törvényt, amely ellentétes az LMBT– közösség érdekeivel. Bár a térkép hitelessége vitatható, friss felmérések szerint a lengyelek harmada élesen elutasítja a homoszexuális közösségek ideológiáját.

Sokak szerint az EP tavaly decemberi marasztaló nyilatkozata csak fokozta a konzervatív mozgalom aktivitását. Az LMBT-ideológia-mentes zónák inkább szimbolikus, mint jogi kategóriák. Az egyes önkormányzatok maguk választják meg, milyen módon utasítják el az ideológiát, vannak keményebb és enyhébb jogszabályok. A Magyar Nemzet idéz egy előbbi kategóriából: Ryki kelet-lengyelországi település önkormányzata a „balliberális politikai körök ideológiai hadviselésében használt, erőszakos homoszexuális propaganda” távoltartásával indokolja döntését.

(Forrás: Magyar Nemzet)

Összesen 51 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Helyeslem, hogy ilyen ötletekkel is szembeszállnak az egyre gátlástalanabb LMBQT lobbi arrogáns nyomulásával.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés