Pucér fiúk és a művészet

2020. február 28. 12:13

Pozsonyi Ádám
888.hu
Elárulok egy titkot: a meztelenkedés csak szép emberektől jó.

„Amikor az ember ebben a liberálisok által uralt világban azt hiszi, hogy már mindent látott, kiderül, hogy nem. Mindig van újabb. A progressziónak sosincs vége! Az Indexen – a hazai médiavilág legkártékonyabb portálján – olvashatjuk az alábbiakat: »Meztelen férfi színészek fognak írónőktől felolvasni.« Csodálatos! Ujjonghatna az ember, de nem teszi.

Jaj, ne már. Minek? Fakad ki inkább a normalitás és a jó ízlés maradékainak védésébe, valamint őrzésébe lassan belerokkanó jobboldali. De az Indexet ez természetesen nem érdekli. Minden egyes nap kövessünk el mindent, hogy romlottabb, igénytelenebb és hitványabb legyen körülöttünk a világ. Ez az ő jelszavuk. És ebből nem engednek.

»Különleges irodalmi projektet indítanak a Mozsár Műhelyben március 7-től: a Pucér fiúk olvasnak című előadásban valóban az történik, ami a címe. Pucér fiúk és lányok olvasnak. Az irodalmi esten ismert férfi színészek, Simon Kornél, Barna Zsombor, Mohai Tamás olvasnak fel magyar kortárs írónők műveiből, miközben ők maguk meztelenek. Az előadás-sorozatot egyébként a 2012-ben Angliában felbukkanó mozgalom, a Naked Boys Reading inspirálta, a Mozsár Műhely előadás-sorozatában ezt dolgozták át színházi előadássá.«

Én nem tudom ki a rosseb vagy te Kornél, Zsombor meg Tamás, de nem ég a pofád? Nem azért okvetlen, mert a mogyoróidat, meg az egyéb dolgaidat kukkolja a nagyérdemű – ne jöjjünk azzal, hogy nem nézik, meg nem az a lényeg, ha nem az, akkor mégis minek van kiemelve és miért ez a címe? –, hanem mert egy ennyire igénytelen dologban részt veszel. Elhiszi szerinted bárki – pár elmerokkant progresszíven kívül, de hát ők azt is elhiszik, hogy létezik hetvenféle nem, úgyhogy nem mérvadók –, hogy ez kultúra? Hogy ezek az írások minőségiek? Hogy a színészek minőségiek? Hogy ez bármit is ér? És ti jöttök a kultúrával? Ti akartok ítélkezni Nyírő Józsefről meg Herczeg Ferencről?

Zsombor, szerinted egy igazi színész, úgy értem egy valódi, tehát mondjuk egy Maklári Zoltán, Páger Antal, Sinkovics Imre, Őze Lajos, Mály Gerő, Somlay Artúr, Darvas Iván, Gózon Gyula, és hosszan sorolhatnám, mit gondolna rólatok? És Márkus Emília vagy Tolnay Klári? Ugye nem gondoljátok komolyan, hogy erre támogatást kéne kapnotok? (Értjük persze, hogy ez részben a férfinem megalázásról is szól, hogyne értenénk mi! Ezt esetleg a részt vevő férfiak nem értik, vagy ha mégis értik és felvállalják, az még rosszabb.) Kinek a pénzéből lóbálod a cerkád, Zsombi? Kinek a pénzéből kell néznünk a hátsód, Kornél? Kinek a pénzéből himbálsz, Tomika?”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 103 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Akkor lehet, hogy az ellenzék az Országházában pucéran táblákkal a nyakukban fognak megjelenni?
Ez lesz majd a XXI. század performanszsza.

Válaszok:
pollip | 2020. február 28. 15:16
Megtalálta | 2020. február 29. 11:52

Pont azt bizonyítják, hogy a teljesítményük nulla. Csupán a meztelen testükkel tudnak némi figyelmet elérni.
Kulturember (nő) nem megy el erre az eloadasra

Jó, de olyan sokan vannak?

Ezen gondolkodtam, hogy vajon kik lehetnek az írónők? Azt azért sejtem, hogy NEM Szabó Magda, Jókai Anna, vagy Szepes Mária. Világos. Például Karafiáth Orsolya. Így már érthető.

"Én nem tudom ki a rosseb vagy te Kornél, Zsombor meg Tamás"

Tessék:

https://www.origo.hu/itthon/20..

Gréczy Zsolt nincs a fellépők közt? Skandallum!

Ne adj nekik ötleteget. Legközelebb a Lófaszháziákos nem táblát fog belógatni, hanem valami mást.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés