Nem kenhetjük szorongásainkat a médiára

2020. február 28. 22:58

Lukácsi Katalin
Facebook
A kialakuló pánik miatt nem csak az övék a felelősség.

„Megszólalt az Index.hu mint hírportál a koronavírussal kapcsolatban. Fontos jelenségre reflektál és fontos lépés. Engem a vírusnál egyre inkább foglalkoztat az, hogy hogyan reagálunk rá, mi történik a társadalomban. Az Index nyilatkozata számomra kicsit maszatolósnak tűnik, mert túlzással ugyan, de szinte bármely influenzajárványról be lehetne számolni úgy, mint ahogy a média a koronavírusról teszi. De abban a hírportálnak igaza van, hogy kialakuló pánik miatt nem csak az övék a felelősség. Nekünk is van felelősségünk. Abban, hogy mire kattintunk, hogy mire helyezzük a hangsúlyt egy-egy cikkben. És abban különösen is van felelősségünk, hogy a figyelmünket mire fordítjuk. A pánik, a szorongás, a félelem, a kapkodás semmitől sem fog megóvni minket. Sem a koronavírustól, sem bevándorlók érkezésétől, sem a klímaváltozástól.

Nekünk kell elég érettnek lennünk ahhoz, hogy jól értjük a híreket. Nekünk kell elég érettnek lennünk ahhoz, hogy uralkodni tudunk szorongásainkon, így nemet mondjunk az alaptalan félelemre. Ezt nem spórolhatjuk meg, ezt nem kenhetjük a médiára, ami híreket közöl (alapvetően közöl és nem csinál), és amely érthető piaci szempontok alapján követi a mi érdeklődésünket.

Az Index javára írható az, hogy számos olyan információt is közöltek, ami csillapító erejű is. Az, ha nem azok voltak a vezércikkek, az megint a mi felelősségünk is, ha nem a józanabb, tájékoztató jellegű cikkekre kattintunk inkább.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 40 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Panik panik hatan.
Mert azert Orbantol rendesen panikolnak a Katikak!

Ellenzeki Katikak,intezzetek el azt is, hogy az Europai Unio kuldjon 7-es cikkelyt a koronavirusra is!

Most a ballib a saját bőrén érzi a saját médiája hergeleset. Politikában ugyanezt csinálják.

Válaszok:
OberEnnsinnen | 2020. március 1. 22:16

Minden, ami rontja az emberek hangulatát, fegyverként működik az ellenzék kezében, a kormány megbuktatásának céljából.
Ami, ellenzékről lévén szó, valahol érthető lenne, persze, tényszerű gondolkodásmód mellett.
De:
1. Itt már ez elhibázott, több a demagógia, mint a tények.
2. Arról, mi jönne, lehetne egy kormánybuktatás nyomán, halvány fingnyi előrejelzés, még csak sejtetésük sincs. Nem is lehet ezt elmondani, mert senki nem hinne nekik. Semmi nem drága a magyargyűlölőknek, mert a bal-lib - Schiffer kivételével - magyargyűlölő, ez áll a bizonyítványukban, bármiket mondjanak.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés