Elindult a Kormányinfó Plusz

2020. február 28. 17:11
Mostantól lakossági kérdésekre is válaszol a kormányszóvivő.
 

Szentkirályi Alexandra a közösségi médiában közzétett videójában a legtipikusabb lakossági kérdésekre válaszol. A kormányszóvivőt a többi között a családtámogatásról, a béremelésekről, a fiatalokról, a nemzeti konzultáció témáiról, a béremelésekről, a klímavédelmi akciótervről, és még a kötélmászásról is kérdezték.

Gyöngyöspata

A gyöngyöspatai romák ügyében felhívta a figyelmet arra, hogy bár a kormánynak van határozott álláspontja – miszerint nem pénzzel, hanem oktatással kell kárpótolni a romákat –, a végső döntésekhez nagyon várják a magyar emberek véleményét a márciusban induló nemzeti konzultáción.

Szentkirályi Alexandra a fiatalokat érintően több kérdésre is válaszolt. Elmondta, a kormány meg akarja erősíteni a szakképzést, hogy a fiataloknak legyen versenyképes szakmájuk, el tudjanak helyezkedni. A szakképzés megerősítéséhez pedig kiemelten meg kell becsülni a szakképzésben dolgozó pedagógusokat – közölte, hozzátéve: „ezért döntés is van arról, hogy szakképzésben dolgozó pedagógusok bére júliustól átlagosan 30 százalékkal emelkedik”.

Nemzeti Alaptanterv

A nemzeti alaptantervvel (Nat) kapcsolatban a kormányszóvivő azt mondta: ahogy például az Egyesült Államokban természetes a hazafias nevelés, úgy itt is az a nemzeti kormány számára, ezért a Nat vállaltan hazafias, gyermekközpontú és a 21. századnak megfelelő, korszerű tartalmat kapott, emellett csökken a diákok óraszáma is.

Budapesti szuperkórház

A Budapestre tervezett „szuperkórházzal” kapcsolatban azt mondta: a kormány elkötelezett abban, hogy megépüljön Európa legmodernebb kórháza; évek óta tart az előkészítés. „A budapestiek nagyon megérdemelnék és az elmúlt 100 év legnagyobb kórházfejlesztése lenne" – közölte, megjegyezve: „az új budapesti városvezetés miatt kérdésessé vált ennek a beruházásnak a megvalósítása”. Kiemelte: személy szerint nagyon bízik abban, hogy a főváros nem hárít akadályt a kórház megépítése elé.

Volt olyan levélíró, aki arra volt kíváncsi, hogy a kormány hogyan segíti az egyszülős családokat. Szentkirályi Alexandra hangsúlyozta, hogy a kormány számára minden gyermek egyformán fontos, és nagyon sok, mintegy 600 ezer gyermek él egyszülős családban a szülők válása vagy halála miatt.

A Kormányinfó Plusz folytatódik, továbbra is várják a kérdéseket, és a legnagyobb érdeklődésre számot tartókat egy következő videóban szintén megválaszolja a kormányszóvivő – áll a tájékoztatásban.

(MTI)

Összesen 58 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Téged Gréczy Zsolt szeretettel vár.

Gréczy Zsoltra gondolsz?

Annak idején Roosevelt elnök bevezette a sajtóbeszélgetéseket. Nálunk is lehetne, mondjuk egy fél tucat kormánypárti és ellenzéki újságíró részvételével.

Ahogy olvasom a magas, míves intelligencia szintre, beszédkészségre, szókincsre, értelmiségi miliőre valló ellenzéki hozzászólásokat megerősödött bennem, hogy igaza van az ellenzéki pártoknak, a kormánynak nagyobb figyelmet kellene fordítania az oktatásra, hogy ezek gyermekei majd meghaladhassák szülőik képességeit, teljesítményét. Minden az oktatásban dől el. Ki, milyen iskolába jár, s mit hoz otthonról.

Figyelemreméltóak a nemszexista ellenzéki hozzászólások, mert ők ugye nem olyanok, mint azok ott a másik oldalon...

Igen, és állítólag ettől ellenzéki az ellenzéki, hogy ő más, jobb, emberibb, minőségibb, mint a másik oldal, ellenkező esetben értelmét veszti az egész.
Érted, vagy inkább ne erőltessük?

Diplomás haladóink mitől lettek ilyen izgatottak? :)

De a résztvevők ott csak az újságírók.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés