Bulgária 1000 katonát küldhet a török határhoz

2020. február 28. 15:40
Szófia úgy fogalmazott, nem engedheti meg a bevándorlók beáramlását, miközben megelőző intézkedéseket tesz a határokon, hogy elkerülje a koronavírus továbbterjedését.

Mint arról korábban beszámoltunk, elindultak a migránsok a szír-török határról. Bulgária védelmi minisztere pénteken bejelentette, készen áll 1000 katonát küldeni a Török határhoz, hogy gátat szabjon az illegális bevándorlásnak – írja a Reuters. A portál szerint Krasimir Karakachanov elmondta, a határőrség két hullámban, körülbelül 30 menekült illegális határátlépését akadályozta meg mióta Ankara bejelentette, Törökország Európába ereszti a szíriai menekülteket.

Az Európai Unió tagjaként, Bulgária mintegy 300 km hosszúságú határvonalának az elmúlt években nem kellett megtapasztalnia a migrációs nyomást. Szófia úgy fogalmazott, nem engedheti meg a bevándorlók beáramlását, miközben megelőző intézkedéseket tesz, hogy elkerülje a koronavírus továbbterjedését.

A görög miniszterelnök és Merkel egyeztettek a török válsághelyzetről

Kyriakos Mitsotakis görög miniszterelnök, Angela Merkel német kancellárral folytatott telefonbeszélgetése során megvitatta a törökországi helyzetet és a migránsok mozgását a görög határok felé – tájékoztatta a Reuterst a görög miniszterelnöki hivatal. A portál úgy fogalmazott, Mitsotakis tájékoztatta Merkelt Görögország kezdeményezéseiről.

Az első nigériai beteg egy teljes éjszakát töltött Isztambulban

Az első koronavírusos nigériai beteg hétfőn Isztambul érintésével repült haza Milánóból, az átszálláskor pedig egy teljes éjszakát töltött a városban – írja a The Guradian. A portál az esettel kapcsolatban úgy fogalmaz: a nigériai tisztviselők szerint az eset egy olasz állampolgárt is érint, aki február 24-én érkezett az országba egy Turkish Airlines géppel Milánóból Isztambulon keresztül.

(Reuters / The Guardian)

A címlapkép illusztráció.

 

Összesen 61 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szerintem az EU vezérkarát Merkellel az élen le kellene telepíteni a görög, bolgár határra, had szelfizzenek a migránsokkal és az esetleges korona vírusos migránsokkal, ha már a törökökkel ilyen jól megoldotta.

Az iszlamista véreskezű bajuszmatyi megint átverte az EU-t. A kurdok elűzése azzal az indokkal történt, hogy biztonsági zónát alakítson ki Szíriában, ahová a migránsokat fogja letelepíteni.

Álprobléma. Nem létezik. Fideszes figyelemelterelés.

Paradox módon a koronavírus mizéria segítheti az illegális migráció elleni fellépés hatékonyságát. Lőparancs lesz nemsokára, ami a muszlim hömpöly végét eredményezi. Minél előbb lőnek, annál kevesebb halott lesz- ez matek. A határok nélküli globális világon meg már egy tudatlan, egyszálbelű RNS-vírus is kacag-a lipsiket már az anyatermészet sem támogatja.

Három millió mocskos muszlim migráns az Merkel étvágyát figyelembe véve 15 évre biztosítja a germán gazdaság profitot termelő munkáskezeit. De mi lesz utána?

Inkább dél-afrikai búrokra kellene őket cserélnünk, két lipsiért egy búr-a win-win szituáció tankönyvi példája lehetne.

Jó hát dolgozni nem fognak, de az évi kétszázezres kvótát séróból hozzák...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés