Budapestre látogathat Ferenc pápa

2020. február 28. 21:12
Francesco Grana vatikáni tudósító úgy értesült, a pápa Budapestre látogat a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus alkalmából. Hivatalos vatikáni megerősítés még nincs erről.

Francesco Grana a Twitter-oldalán osztotta meg az információt péntek délután, mely szerint a kongresszus szeptember 20-i zárónapján Budapestre látogat a katolikus egyházfő. A Szentatyát két hete kérte fel Áder János köztársasági elnök, hogy látogasson Budapestre. A kérést egy hete megismételte Erdő Péter bíboros.

Erdő a meghívással kapcsolatban úgy fogalmazott: „Hangsúlyoztam Ferenc pápának, hogy az ő jelenléte különlegesen is nagyszerű üzenet lenne és gyógyítaná sok nép lelki sebeit, s hozzájárulna ahhoz, hogy Közép-Európa népei ne csak megbékéljenek egymással, hanem közösen tudjanak dolgozni az alapvető értékek mentén. Azt hiszem, a katolikus tanúságtételnek nagy lehetősége és nagy megerősítése lenne, ha a Szentatya eljönne hozzánk. Tudjuk, hogy sűrű a programja, de Budapest közel van, így valóban lehetséges akár csak egy egynapos utazást tenni, ami technikailag számára is megoldható. A Szentatya láthatólag szeretettel, örömmel és érdeklődéssel fogadott. Teljes és végleges elköteleződést mutató hivatalos bejelentést nem tett, de bízom abban, hogy van esélyünk arra, hogy pozitív választ kapjunk”.

Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust idén szeptember 13. és 20. között fogják megtartani Budapesten. A programsorozatot többek között a Puskás Ferenc Stadionban és a Hősök terén fogják tartani.

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus titkársága kérdésünkre közölte: örömmel értesültek a Szentatya látogatásával kapcsolatos hírről, de hivatalos megerősítés a Vatikánból egyelőre még nem érkezett, ezt várják.

Összesen 51 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A migráció-megítélést leszámítva nem rossz pápa, jöjjön csak!

Bayer evangélikus volt, de már katolikus.

A franciák javasolták a pápának és joggal, mert Isten nem visz kísértésbe, Isten próbára tesz.
Ha kísértésbe esünk a magunk gyengesége, vagy a Sátán hatására, legyen velünk az Isten, az Ő erejéből tudjunk ellenállni.

Nem kell túllihegned. Bayerral szembesítették a szavait, már akkor, amikor kimondta. Ugyanis azt is mondta, hogy gender párti a pápa. De rosszak voltak Bayer értesülései, mert pont, hogy genderellenes a pápa. Akkor Bayer bocsánatot kért.
Mivel katolizált azóta, meggyónta a pápáról alkotott negatív véleményét.
Az pedig a magán ügye, hogy a migrációval kapcsolatban mi a véleménye, Ferenc pápáról.
Ezt a gyóntató atyjával nyilván megbeszélte.
Ha nem ért egyet a pápával, azzal nem követ el bűnt.
Sok püspöknek van negatív véleménye a pápa egyes tevékenységéről, ahogy ez a mindenkori pápáknál is megtörtént. Gondolhatsz itt Jálics Ferenc atyára is.
De XVI. Benedek pápa sem ért mindenben egyet vele. És akkor mi van? Semmi!
Lehet a pápát bírálni. Tud róla!!! De nem zsoltkom fejével gondolkodik, hála Istennek.

Megint nem figyelsz, vagy nem érted ezt az egyszerű mondatot?
- "rosszak voltak Bayer értesülései, mert pont, hogy genderellenes a pápa. Akkor Bayer bocsánatot kért."
Ezért kért bocsánatot. Ne keverd bele azt, amit nem mondtam és amit Bayer sem tett, akkor.
Ha meggyónja, a demens kifejezést, attól még lehet a véleménye az, hogy nem tetszik neki a migránsokkal szembeni politikája.
Olyan egyszerű dolgok ezek, csak te értetlenkedsz mindenen, te csinálsz bolhából elefántot.
Nincs fidesz templom és nincs régi hagyományt követő templom. Katolikus templomok vannak.
Ezt most abba hagyom, mert igen fárasztó a veled való beszélgetés, mert evidens dolgok nem férnek bele a fejedbe, csak értetlenkedsz évek óta.
Istenfelfogásban nem képvisel kétféle dolgot két püspök, mert a Katolikus Egyháznak van egy Tanító Hivatala.
Ha problémák vannak, voltak valamilyen okból, összehívták a zsinatokat. Az első zsinat Kr.u. 49-ben volt.
Ha Istent tagadod, - sőt azért ikszeltelek ki, mert nem bírtam olvasni, azt a sok mocskot, amit Istenről, Jézusról, Istenre, Jézusra írtál - megveted a keresztényeket, mi a jó fenének szólsz bele a dolgainkba?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés