Trócsányi László: Az idő a Néppárton belül nekünk dolgozik

2020. február 26. 7:41
„Nagyon sokan vannak mellettünk, ez a tábor pedig egyre növekszik és az idő a Néppárton belül nekünk dolgozik, mert megértik az álláspontunkat” – fogalmazott Trócsányi László a Hír TV kedd esti műsorában.

A Fidesz és a magyar kormány támogatja az Európai Unióban Magyarország ügyében folyó, 7-es cikk szerinti eljárás felgyorsítását, annak mielőbbi befejezése érdekében Hidvéghi Balázs európai parlamenti képviselő közlése szerint. A kijelentés kapcsán Trócsányi László elmondta, az egész ügy kezd politikai bohózattá alakulni, hiszen Lengyelországgal szemben 2017.ben, Magyarországgal szemben pedig 2018-ban kezdődött egy eljárás, és most 2020-ban – a volt miniszter szavai szerint – „sehol sem tartunk”.

„Szeretnénk pontot tenni ennek az ügynek a végére, az összes érvünket elmondtuk, a magyar kormány írásban egy nagyobb dokumentumot is rendelkezésre bocsájtott. El kellenne olvasni azokat az érveket” – jelentette ki az EP-képviselő.

A Fidesz európai parlamenti képviselői minden fórumon is elmondják, hogy mi az álláspontjuk a „vádpontokkal” kapcsolatban, de mint arra Trócsányi László felhívta a figyelmet, válaszra sem méltatják őket, hanem a saját maguk álláspontját hangoztatják és így a „süketek párbeszéde alakul ki”.

Hozzátette, az Európai Unió hitelessége is napirenden van, így a Fidesz és a kormány szeretné ezt az ügyet lezárni. Azzal, hogy az Európai Parlament rá akar erre a témára telepedni és 4-5 naponta rendezvényt tartanak a jogállamiságról, az kifullad és Trócsányi László szerint kontraproduktív.

Arra a felvetésre, hogy Manfred Weber, az Európai Néppárt európai parlamenti képviselőcsoportjának vezetője sürgette az Európai Tanácsot, hogy vegye napirendjére a 7-es cikk szerinti eljárások ügyét, Trócsányi elmondta, a Néppárton belül sokan értik a magyar álláspontot és sok néppárti képviselő is egyetért azzal, hogy Magyarország ellen boszorkányüldözés folyik.

„A Néppárt nagyon megosztott ebben a tekintetben, de nagyon sokan vannak mellettünk, ez a tábor pedig egyre növekszik és az idő a Néppárton belül nekünk dolgozik, mert megértik az álláspontunkat” – tette hozzá.

Összesen 38 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Trócsányi New York-i irodája kézbe vesz a dolgot.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés