Szél Bernadett: Az egyik „nem” az én szavazatom volt

2020. február 26. 7:56
A független országgyűlési képviselőn kívül egy képviselő szavazott nemmel a „börtönbiznisz” megállítását célzó javaslattal kapcsolatban.

„Az egyik »nem« az én szavazatom volt” – írta közösségi oldalán Szél Bernadett képviselő a „börtönbiznisz” megállítását célzó javaslattal kapcsolatban.

A független országgyűlési képviselő által megosztott képen jól látszik: rajta kívül csupán egy képviselő szavazott nemmel.

„Ami itt történt, az azt jelenti, hogy a törvényhozás elgáncsolja a bíróságot. Ez már nem hekkelés, ez frontális támadás. Új szint. Egyszer még újra jogállam lesz, de addig is kőkeményen veszélyes precedens ez: ha ez megtörténhet, bárki lehet a következő. Fontosnak tartottam a lehető leghatározottabb kiállást, mert a képviselet számít” – írta Facebook-bejegyzésben Szél Bernadett.

Címlapkép: Facebook

Összesen 170 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez a nő már szánalmas.
Igaz, Gyurka képzésein vett részt.

Azt hogy Szél miniszterelnök Ron Werber találta ki. Így lett az LMP-nek 420 ezer szavazata a demokrácia ünnepnapján. Most 60 ezer körül van. Volt, hogy ingyenes appal net sebességet mértem és reklámként Dettit dobta fel, hogy miniszterelnök. Csináltam is erről egy screenshotot. Detti több kiképzést is kapott, de nem értette sem az LMP párthatározatait, sem a törvényhozás szerepét, sem Kirchoff első törvényét és nem is matematikus. Erre legalább magától rájött.
Ha egy pillantra elképzelnénk, hogy a cigók nem bűnöznek, akkor szinte üresen tátonganának a börtönök. Egy elítéltre 100 m2 jutna és mindenhova besütne a nap.

Az LMP-ben sem tudták elviselni, gyakorlatilag kitolták a társelnöküket.

Szerinted a különböző szervezetek által érzékenyítek bírók kitől függetlenek? Úgy gondolod, hogy az érzékenyítő előadások után rábízzák a bírákra, hogy az megjelenik-e a munkájukban, vagy - természetesen nem nyilvánosan - számon is kérik rajtuk?

De még azt is megkérdezem, hogy miért szabad érzékenyítéssel, vagy a Kúria előtti tüntetéssel befolyásolni a bírói függetlenséget? Az utóbbi esetben azzal a kabaréba illő dumával, hogy megvédik a független bíróságot?

a budakeszi egyénit sem tudta megnyerni pedig Werber rendesen megszóratta city plakátokkal a várost és az összes bekötő utat.

Hazai továbbképzés a magyar törvények mentén, a magyar törvények szellemében, és külföldi érzékenyítés a magyar törvények átértelmezése, kiforgatása érdekében, ellenérdekelt szervezetek igényei szerint, nem ugyanaz. Mondhatnám azt is, beavatkozás a magyar belügyekbe tartozó ítélkezési elvekbe, gyakorlatba.

ne ess Detti hibájába! A törvényeket az országgyűlés hozza, nem a kormány. ahogy az eredményt nézem a másik nem akár félrenyomás is lehetett. Szóval Detti annyira egyedúl maradt, mint a pufajkás a Kapitánnyal.

Hát ez nem sok. Már az is röhejes, amit 9:10-nél írtál.

Itt az a probléma, hogy a strasbourgi hülyeségek beszivárognak a hazai jogba. Ezeket ki kell onnan gyomlálni. A börtön azért börtön, hogy ott a büntetés végéig legyenek az elkövetők, és számukra azt a minimumot nyújtsa, ami az ottani élethez kell.

volt itt már egy igazságügyi miniszter, aki kijárt Tasnádinak pingpong készletet meg kóser kaját.

volt olyan ügyvéd ismerősöm aki a vádlottból minden áron ki akarta szedni hova dugta a pénzt, ékszert, aranyat. mert akkor még több évre meszelteti el..

Én olyat tapasztaltam, amikor a közjegyző a saját maga által készített végrendeletet saját maga kapta meg hagyatéki tárgyalásra.
Ugyan az előzetes adategyeztetés el még nem az övé volt......

Budakeszin is. mert ott is buzgómócsingozik..

Egyáltalán olvastál valamit tőlük?

Próbálj náci szólamokat keresni az Emberek a havason-ban. Vagy próbáld ugyanezt Wass Alberttől a Funtinelli boszorkány, az Adjátok vissza a hegyeimet esetében. Azt mondjuk megértem ha Wass Alberttől nem tetszik az Elvásik a veres csillag, mert ott az erőszakos kommunistákról ír, arról, hogy jelképük, a falu határába, a hegyoldalba telepített méretes vörös csillag hogyan rozsdásodik el. De ebben sincsenek náci szólamok.

Éppen most méltatják életmű díjjal az egykori pártállami besúgót, Szabó Istvánt, a filmrendezőt. Ennek ellenére nagyon jónak tartom a filmjeit. A Mephisto, vagy a Napfény íze remekművek.

Egyébként pedig azt méltatok, aki akarok, sajnálom, ez nem a te dolgod. Wass Albertnek megpróbáltak a románok utána nyúlni, de az amerikaiak nem látták igazolva a vádakat. Nyírő pedig képviselő volt, ment a kormány után, de ettől még írhatott jó könyveket, amelyekben nem volt politika. Ahogyan elmondtam, a műveket, a könyveket méltatom, azokban nincs semmi kivetni való.

Te szerencsétlen, milyen szervilizmusról beszélsz? Én már akkor olvastam ezeket a könyveket, amikor még senki nem csámcsogott azon, hogy nácik, nyilasok, fasiszták voltak-e, vagy sem? Az írói tehetség nem a politikai nézettől függ.

Ha így nézzük, akkor erről az oldalról nézve te éppen olyan szervilis, az ellenzéki szólamokat mantrázó troll vagy. Aki, ha vitaképtelen, akkor érvek híján szánalmas módon minősíti a másikat.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés