Nem szegregált osztályban is kártérítést ítélt meg a bíróság

2020. február 23. 11:23
A csörögi romákat szintén az Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány segítette a perben, ahogy a gyöngyöspataiakat is.

Nem volt szegregált az a csörögi osztály, ahol a gyöngyöspataihoz hasonlóan a cigányoknak kártérítést ítélt meg a bíróság. A Pest megyei településen a HírTV-nek több, az osztályba járó egykori diák is egybehangzóan állította: romák és nem romák együttesen tanultak. A csörögi romákat szintén az Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány segítette a perben, ahogy a gyöngyöspataiakat is.

Összesen 173 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ha nem voltak szegregálva, akkor mire fel kaptak pénzt? Vagy bemondták, hogy szegregálva voltak, a bíróság meg elhitte?

Válaszok:
OberEnnsinnen | 2020. február 23. 15:36

Nekem is az jutott eszembe, hogy a pénz egy része mehetett csak a házra, másik része inkább kannás borra mehetett.

Elképesztő, hogy 2020-ban, amikor tudományos publikációk tömegei mutatják be, hogy az iskolai előmenetel legdöntőbb faktora a szülőktől örökölt képesség- ez a gondolat még nyomokban sem szerepel a szegregációs vitákban. Debil szülőknek debil gyerekei lesznek. Ha a cigányság átlagintellektusa 80 IQ-pont, akkor a fizika törvényei szerint a gyerekek ötöde bizony a szellemi fogyatékos 70-es sáv alá kerül. A cigány diákok tömegeit be lehetne íratni a legjobb iskolákba, a végeredmény 18 éves korukra szignifikánsan nem változna. A jó iskola ugyanis nem a tanároktól, infrastruktúrától lesz jó, hanem döntő módon a körzetben lakó szülők iskolai végzettsége, képességeik gyerekeikben való kifejeződése a siker záloga. Másfelől ha a szegregált iskolák varázsütésre edukációs oázisokká válnának, ahol semmiféle anyagi, egészségügyi, szociális hátráltató tényező nem lenne és a 45 perc csak az ismeretek átadására fordítódna- nos akkor, kapaszkodjunk meg, még nagyobb lenne a különbség a cigány és magyar tanulók között.
Összegezve az iskolai előmenetel legfontosabb paraméterét, a született, öröklött képességet kihagyni a vitából egészen képtelen hozzáállás. Ha a lánglelkű oktatáskutatók a cigány diákok rossz iskolai eredményeinek statisztikai elemzésénél szűrnének a szülők iskolai végzettségére/intellektusára az a döbbenetes eredmény jönne ki, hogy a szegregált iskolák tulajdonképpen nem befolyásolják a puja iskolai előmenetelét.

Válaszok:
legyetek | 2020. február 23. 12:33
Megtalálta | 2020. február 23. 12:38

El tudja képzelni bárki erről az IQ betyárról, hogy saját magától jutott arra a felismerésre, hogy őt hátrány érte az oktatásban, egészen pontosan szegregáció, és emiatt megtette a szükséges jogi lépéseket, és feljelentést tett?
A világát sem tudja szerencsétlen.

Ezek a nyomorult civil szervezetek az ügyvédeikkel, és a bíróság asszisztálásával hülyére veszik az országot.


Válaszok:
legyetek | 2020. február 23. 12:36

A bírák is meg vannak félemlítve, mert ha nem liberális elvárás szerint ítélnek, jön minimum a sajtóbeli ellenük való hajsza.

Na most, ha azt mondjuk, hogy börtönbizniszen kívül van cigánybiznisz
is, akkor ugye mindenki fel fog horkanni illetve meg fog sértődni
vérmérsékletétől függően.

Így-így. Az a mellbevágó igazság, amit fórumtársam leírt.

Nem. Ez úgy megy, hoyg bekopog az ügyvéd és azt mondja neki, hogy
lehetne csinálni egy kis pénzt, felezünk. A befektetett munka annyi,
hogy betanítják a cigányokat, hogy mit kell mondani a bíróságon.
Mondjuk ez nem kis teljesítmény, az kétségtelen.

"A jó iskola ugyanis nem a tanároktól, infrastruktúrától lesz jó..."

Részben ezen is múlik, de valóban, a Harvard is leginkább attól olyan, amilyen, mert elképesztően szelektíven kiválogatják a legtehetségesebb tanulókat. Az ottani átlag IQ valahol 130 körül lehet.

Jó, a kannás bor nálam metafora. Kannás bor, és azzal minőségileg egyenértékű bódítószer.

Ha vegyesek az osztályok, akkor elég nehéz bizonyítani a faji alapú szegregációt.

Csúsztatsz, nem is kicsit. Güggetlenül attól, hogy miért mentek bele ebbe a megoldásba, ahhoz hogy valaki peren kívül kártérítést kapjon, előbb be kellett adnia a kártérítési igényét, és ezek szerint voltak jó néhányan, akik ezt úgy adták be, hogy tudták: semmi jogalapjuk sincs.

Légy erős, ha egy SNI-ssel külön foglalkoznak az már szeggregáció.
Amikor a debilt kikapják a bandából, és fejlesztőórán tanítják neki a
10-es számkört, az is szeggregáció. És amikor a tehetséges gyereket
felkészítik a tanulmányi versenyre, az is szeggregáció.

Az élet egy nagy-nagy szeggregáció, ha nem vetted volna észre. Én
például a kiírás értelmében nem indulhatok szépségversenyen és
olimpián sem, mert nincs meg a szintidőm.

Nem ismerem a csörögi helyzetet. A 168 óra foglalkozott vele.
https://168ora.hu/itthon/misi-..
Az írás elég sok ellentmondást tartalmaz.

Mindez 2006-2008 években történt.
Melyik kormány volt akkor?
Ugye a Gyurcsány kormány és Hiller István volt az oktatási miniszter?Javasolom, hogy minden aktív dolgozó fizetéséből, valamint minden nyugdíjas nyugdíjából progresszívan - a kiemelekedő fizetéssel rendelkezőktől, ügyvédek, bankárok, bírók, újságírók, cégvezetők, média munkatársak, pártvezetők, pártok, civil jogvédő szervezetek tagjai, stb. a jövedelem tíz százalékát, az átlag fizetésből élők jövedelmének két százalékát, a nyugdíjasoktól a nyugdíj egy százalékát - vonjanak le egy olyan alap javára, amely a cigányság felzárkóztatását hivatott biztosítani.

Törvényileg írjanak elő az iskolák számára cigány kvótát, minden iskolába e kvóta alapján, s ne a tanulmányi eredménytől függően vegyenek fel cigány gyermekeket, beleértve minden magániskolát is, általánostól az egyetemig.

Törvényileg tiltsák meg a nem cigány szülőknek, hogy gyermekeiket más iskolába járathassák. A nem cigány szülőknek országos érzékenyítő programot kell szervezni, cigány családlátogatással egybekötve. S így béke lesz, megmutathatjuk humanitásunkat, új szellemi kapacitásokat szabadítunk fel, s megszűnik a cigányellenesség is.

Beszéld meg az elvtársaiddal.
Amikor ezek történtek a két településen a Gyurcsány kormány kurta el az ország szekerét. Hiller István volt az oktatási és kulturális miniszter.

Hülyeségeket beszél, ne is törődj vele.

Látom, hogy Te már nem szívesen áldoznál többet a cigányság felzárkóztatásáért. Pedig amiről írtam, már a Momentum bizonyos köreiben konkrétan felmerült lehetséges opcióként. Az erzsébetvárosi polgármester is támogatja az elképzelést. Így még lehet belőle kormányprogram is Gyurcsány győzelme esetén.

Írod, hogy a cigány gyerekek hamarabb érnek, kilógnak a korosztályosok közül, akkor egyből középiskolába, vagy egyetemre kell őket beíratni, mindenre lehet megoldást találni, ne legyél ilyen szőrszálhasogató.

Ennél csak Karinthytól a Visszakérem az iskolapénzt a jobb, de az is csak kicsit.

Zseniális. He ezeket a szegregálós dumákat Pandacsöki Boborján mondaná egy színpadon, szétröhögnéd rajta az agyad, teljes abszurditás, hogy ez a valóságban megtörténhet.

Válaszok:
OberEnnsinnen | 2020. február 23. 15:43

Jó kérdés. A választ valószínűleg ott kell keresni, hogy egy ilyen ügy természeténél fogva azonnal politikai ügy lesz, és háborúvá válik. Amit a jelek szerint most kirobbantottak.

Tegnap egy ilyen kaliberű +3 társa akart a tesómtól autót venni............... Miután nem jött össze az üzlet, bár mindenképp kellett volna nekik az autó, kérték az odautazási költségük felét........................

"A cigányok nagyrészének az IQ-ja 50-70 között van."

Ez túlzás, ez már gyakorlatilag az a kategória, amelyik nem képes saját magát ellátni (értsd: enni, inni, járni, kommunikálni). Mindenesetre a medián IQ valahol lentebb lehet, mint az átlag 100, és mivel az IQ jellemzően normál eloszlású, az alsó széleken sokszorosa lehet a számuk a népességhez viszonyítva.

A teljes magyar igazságügy VALÓDI reformra szorul.
Ha ez nem lehetséges Brüsszel miatt, abban az esetben el kell hagyni a Strasbourgi Emberjogi Bíróságot, a Soros-szervezetekre halmozott adót kell kivetni, mivel Soros is halmozottan megnövelte az apanázsukat.
Így kiröhögik a Magyar Államot.
A Magyar Állam: mi vagyunk.
Ne hagyjuk.

Már a múltkor írtam, lassacskán odáig jutunk a PC-mainstream, Soros-terror nyomán:
a jövőben minden pénzt a soha nem dolgozók részére kell adni, mert hátrányos helyzetben élik az életüket.
Ugyanis a dolgozók, akik munkát végeznek, elszedték előlük a pénzt, ezzel diszkriminálták az analfabéta, munkát nem végzőket, akikkel rosszul bánt az iskola.
Ezért büntetésből leköpték a betűket, számokat, de ezt megint csak a szorgalmasok kizsákmányolása ellen tették, mivel nem volt más választásuk, annyira el voltak nyomva.
Minden hatalmat a szovjeteknek!
Minden pénzt a tudatlanoknak!

Válaszok:
Megtalálta | 2020. február 23. 15:51

Most komolyan, ezzel a Soros-tematikával, bárki perelhet, amiért busszal kénytelen közlekedni, holott mások Audikat használnak.
Akkor ő miért nem?

Az ilyesmivel nem villognak a Comedy Centralon a Felméri Péter nevű stand up szemetek...

Jaja. A honi, de az Usa baloldal is lassan visszaérkezik a 100 évvel ezelőtti marxi-lenini gyökereihez.

A "fizessenek a gazdagok" leple alatt elszednének mindent azoktól, akik tanulnak, dolgoznak, gürcölnek, és odaadnák a rohadék ingyenélőknek. Ezeknek csakis a paraziták számítanak. És persze maguknak meg újabb és újabb főpolgármester-helyettesi-, tanácsadói-, különféle alapítványi kifizetőhelyeket juttatnak.

Ezt csinálták az MSZP alatt is. A leggazdagabb, legbefolyásosabb politikai-, médiaelit behülyítette és lefizette a lumpen réteget. Magának bebiztosította a jövedelmet, és elkezdte kipréselni a pénzt a középosztályból, hiszen valakinek meg kell keresnie azt a pénzt, amit az ingyenélőknek osztogatnak.

Ezért rohadtul veszélyesek a baloldal nagylelkű ajándékai. Könnyen megroppantja a társadalmat, és a gazdaságot azáltal, hogy a produktív réteget kezdi egyre jobban szopatni, hogy fedezi tudja a kiadásait.

Attól tartok, ha így megy tovább, egyre vadabb igények szerint fognak kártérítést megítélni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés