Nem szegregált osztályban is kártérítést ítélt meg a bíróság

2020. február 23. 11:23

A csörögi romákat szintén az Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány segítette a perben, ahogy a gyöngyöspataiakat is.

2020. február 23. 11:23

Nem volt szegregált az a csörögi osztály, ahol a gyöngyöspataihoz hasonlóan a cigányoknak kártérítést ítélt meg a bíróság. A Pest megyei településen a HírTV-nek több, az osztályba járó egykori diák is egybehangzóan állította: romák és nem romák együttesen tanultak. A csörögi romákat szintén az Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány segítette a perben, ahogy a gyöngyöspataiakat is.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 215 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
VDGy
2020. május 12. 18:37
Jól jön majd még ez a Kúria-döntés a Fidesznek. Minél nagyobb a felháborodás, annál könnyebb elkezdeni a politikai és jogi gátépítést a joggal pofátlanul visszaélőkkel szemben.
bagira
2020. május 12. 16:13
Ime tudásra szomjas milliókat fejébe öntve megmenthető.
egyvilág
2020. február 25. 11:28
Milyen elvek mentén lehetne sikerre vinni a hátrányos helyzetű kisebbségek, a cigányság felzárkóztatását: https://egyvilag.hu/temakep/069.shtml#p16
BAJA
2020. február 25. 00:34
Amikor vidéken meg akartak szüntetni egy iskolát, és erre hirtelen mindenki elkezdte magát cigány nemzetiségűnek vallani, ugye egyszerre lett nemzetiségi oktatás, fólklórral (pl. szőnyeges temetés). De jó lenne ha most ők is perelnének egy jót...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik