Nem ijedek meg

2020. február 23. 9:49

Dúró Dóra
Facebook
Visszautasítom azt a komcsi módszert, ami véleménydiktatúrát akar bevezetni akár a cigánysággal kapcsolatban.

„Feljelent engem Tordai Bence, mert szegregációt követeltem egy interpellációmban szakmai alapon, melyről gátlástalanul hazudik, rágalmaz engem, hogy egy apartheid rendszert akarok bevezetni, és gyilkosságra uszítok.

A véleményemet továbbra is vállalom, és visszautasítom azt a komcsi módszert, ami véleménydiktatúrát akar bevezetni akár a cigánysággal kapcsolatban. A Mi Hazánk az egyetlen párt ugyanis, amely igen: törvényesítené a szegregációt, mert igazságtalan, hogy a normákat betartó gyerekeknek kell elmenniük iskolákból az alulszocializált, integrációra nem is alkalmas és nem is hajlandó társaik miatt.

A Mi Hazánk az egyetlen párt, amely szerint Gyöngyöspatán is annak a 86 magyar gyerek családjának járna a kártérítés, akiknek más településre kell járniuk, mert a tanuláshoz való joguk és a biztonságuk nem garantált saját községük iskolájában. Valójában az ő családjaik vállaltak plusz terheket, valójában ők az áldozatok. Mindezeket a Fidesz sem hajlandó belátni: a nagy szavakon kívül továbbra is annak a szemléletnek a foglya, amely harminc éve az integrációt erőlteti, mintegy feneketlen kútba öntve a százmilliárdokat. A kártérítést a kormány is a gyöngyöspatai cigány családoknak adja így vagy úgy.

Úgy tűnik, Tordai Bence túl sok időt töltött elvtársaival, talán emiatt veszi át már a kommunista módszereiket is: véleménydiktatúrát akar kialakítani a polkorrekt tabuk nélküli szakmai párbeszéd és az elhallgatott igazsággal való szembenézés helyett. De sajnos ki kell ábrándítanom: nem ijedek meg (nem bújok a mentelmi jogom mögé, hiszen a Mi Hazánk az egyetlen párt, mely eltörölné e jogintézményt), és – a neojobbikosokkal szemben – semmi szín alatt nem szeretnék megfelelni az ő elvárásainak.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 90 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Jobbik utódpártként bizalmatlan vagyok az MH-vel szemben, de ebben a kérdésben én is teljesen egyetértek Dúróval. Ha az érintett 86 szülő pertársaságot alapítana, szvsz ők sem lennének esélytelenek egy komolyabb kártérítésre.

Szegregáció az, amit Tordai erőltet, ám egyetlen zsidó-sémi iskola NEM KÖVET:
- ÖSSZEZÁRNI A KORÁVAL MEGEGYEZŐ GONDOLKODÁSÚ FIATALT
- A PRIMITÍV-AGRESSZÍV, BRUTÁLIS GONDOLKODÁSÚVAL.
EZ A SZEGREGÁCIÓ, AMIT TORDAI TÁMOGAT, méghozzá a legaljasabb fajtából.
Ha minden felekezet, alapítvány átveszi az elmaradott gyerekek tanítását, a zsidó iskolák is!, ez esetben fogadható el a Tordai-féle változat.

És miért ez a gyakorlat? Amúgy Gyöngyöspata nem falu hanem város, az iskolát, mint olvasom felújították, saját uszodája van, mitől lenne a környező falvak iskolája természetszerűleg vonzóbb választás?

Pontosan!
Akiket a cigány és nem cigány gyerekek összezárása eredményeként kár ért:
azok a becsületes családok gyermekei, akik elképesztő állatias agresszivitásnak vannak kitéve.
és ez a Magyar Állam felelőssége.
Ebben minden parlamenti képviselő, kormánymegbízott, szociális munkás, tanár: bűnrészes.
AZ ELSŐRENDŰ BŰNÖS: A SOROS-QRVÁK ÉS -STICIK.

Akkor pereljenek ők is.

Dúró Dórával egyet lehet érteni, azonban a megfogalmazása hibás, téves és összemossa az integrációt a szegregációt és a felzárkóztatást.

Az integráció: beilleszkedés. A szegregáció: különböző származású, diákokat elkülönítve oktatnak.
A 2011. évi CXC. törvény 28. fejezete a ,,Sajátos nevelési igényű és beilleszkedési, tanulási, magatartási nehézséggel küzdő gyermekek, tanulók nevelése, oktatása,, témakörrel foglalkozik. Ehhez kapcsolható a ,,felzárkóztatás,, fogalma.

Mindezek előrebocsájtásával, szerintem ami Gyöngyöspatán történt a fentebb említett ,,felzárkóztatás,, fogalomkörébe tartozik és ennek megfelelően kellett megszervezni az oktatást. Illetve a bírósági eljárás során ezt is vizsgálni kellene.

Saját tapasztalat alapján állítom, hogy ilyen esetekben szükséges a külön osztály megszervezése, mert ellenkező esetben mindenki rosszul jár. A felzárkóztatás alkalmazásával azonban mindenki jól jár, ha ebben megfelelően közreműködik a diák, a szülő és a tanár.

Szerintem Dúró Dóra tévesen értelmezi a szegregáció fogalmát (megjegyzem a Wikiben leírtak is) és amit a felzárkóztatásról írtam, azt is a szegregáció körébe sorolja.

Az az igazság, hogy Dóra megnyilvánulásain nagyon nehéz fogást
kereseni, most is igaza van.

Nem hülye az, a pnzt meg tudja számolni ne félj! Tordai egy rohadék.

Beszéld meg az elvtársaiddal.
Amikor ezek történtek a két településen akkor éppen Gyurcsány kormány kurta el az ország szekerét. Hiller István volt az oktatási és kulturális miniszter.

Ez az egyetlen realista megközelítése ennek a problémának, amint írod, szóról szóra.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés