Soros a bűntudat mögé rejtőzve próbálja elérni a céljait

2020. február 22. 11:39

Ha valaki milliárdokat költ a közbeszéd és a demokráciák átformálására, az mindenképpen aggodalomra ad okot.

2020. február 22. 11:39
Melanie Phillips
Jewish News Syndicate

„A hidegháborúból itt maradt Nyílt Társadalom Alapítványán keresztül – ezt a vasfüggöny mögött a szabadság propagálására használta – olyan ügyek és szervezetek intézményesítését támogatta dollármilliárdokkal, mint amilyen a drogok legalizációja, az illegális migráció vagy éppenséggel antifa és fehér emberek elleni csoportosulások – mind olyan kezdeményezés, amelyek a nyugati értékek, a nemzetállamok ellen lépnek fel, vagy azok kulturális ellenállását és kohézióját igyekeznek megbontani.

De támogatta Izrael-ellenes és anticionista szervezetek létét: kiszivárogtatott iratok szerint olyan NGO-kat támogatott az Egyesült Államokban, Európában és a Közel-Keleten, amelyeknek egy célja volt csupán, Izrael legitimitásának megkérdőjelezése. Egyik ilyen szervezet volt a sok közül az ún. BDS (Boycott, Divestment and Sanctions – a szerk.) mozgalom, amely többször jogtalanul vádolta meg háborús bűnökkel Izraelt. Ám Soros ennél is továbbment, mikor hitelt adott annak az egyébként antiszemita vádnak, hogy az Izrael-lobbi az Egyesült Államok külpolitikájára nagy hatással van, és minden Izrael-ellenes kritikát elhallgattat. Most már más célja: az Egyesült Államok legitimitása és nemzetállami léte került a célkeresztjébe.

Davosban, a Világgazdasági Fórum idei rendezvényén arról beszélt, hogy az Egyesült Államok, Kína és Oroszország mindannyian valós vagy vélt diktátorok kezében van. Ezért új programot hirdetett: világszerte egy milliárd dollárt akar költeni arra, hogy különböző oktatási programok révén a nacionalizmus ellen lépjen fel. 

Sorosnak joga van Trumpot gyűlölni, lenézni a nemzetállamokat és egy transznacionális utópiában hinni. De ha egy személy dollármilliárdokat fordít arra, hogy felvásárlásokkal-programokkal átalakítsa a közbeszédet, és a globális politikát a hagyományos demokratikus folyamatokon kívül, akkor akkor az embereknek is joguk arra, hogy az aggodalmaikat kimondják.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
998877
2020. február 24. 00:34
Nagy tisztelője vagyok Mealanie Philipps-nek. Tökéletes cikk.
998877
2020. február 24. 00:34
Nagy tisztelője vagyok Mealanie Philipps-nek. Tökéletes cikk.
szajnyalogatoviktor
2020. február 23. 15:01
"Ha valaki milliárdokat költ a közbeszéd és a demokráciák átformálására, az mindenképpen aggodalomra ad okot." https://444.hu/2020/02/20/150-milliard-forintot-kolthet-propagandara-a-kormany 150 milliárd (!) forintot költhet propagandára a kormány
Rugo
2020. február 23. 13:47
Zsidó maffiaháború.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik