Orbán játékszerei vagyunk

2020. február 22. 11:03

Hiába látja, tudja a többség, hogy mire használják, nem tesz ellene semmit, mert békében akar élni.

2020. február 22. 11:03
Németh Péter
Németh Péter
Népszava

„A Fidesz tehát pontosan tudta: nem csak a fékek és ellensúlyok intézményeit kell megszereznie, saját emberekkel feltöltenie; blokkolnia kell minden olyan kezdeményezést, amely szembe megy az akaratával. Közben olyan technikákat használ, amelyek látszólag demokratikus irányítást sugallanak, valójában kizárólag az emberek manipulációjára szolgálnak.

A nemzeti konzultációnak is megvan a maga fejlődéstörténete. 2010 óta immár a nyolcadiknál tartunk, milliárdokat emészt fel, és az eredmény előre tudható. Hát hogyne lenne az, amikor a kérdések megfogalmazása, összeállítása valójában nem a kormány kíváncsiságáról, hanem önigazolásáról szól. És, ahogy haladtunk előre az időben, úgy váltak a konzultációk is egyre durvábbá, a gyűlöletpolitikai eszközévé. A legutóbbi, 2017-es Soros-ellenes akció már nyílt lázítás volt a bevándorlók ellen. Szakemberek szerint a kérdőív minden szakmai és morális megfontolást nélkülözött, olyannyira, hogy az egyik pontjáról – a Magyar Helsinki Bizottságról szólóról – a bíróság is kimondta, hogy hazugságot tartalmazott.

Mindez csekély mértékben, vagy inkább egyáltalán nem korlátozta Orbánt abban, hogy most elővegye a régi-új kártyát, és ezúttal a cigányságot állítsa a »konzultáció« középpontjába, tudván, hogy ez – és persze az elítéltek kártérítése is – találkozni fog a „nép” ízlésével. Nem kérdés, hogy ma semmilyen szűrő nem képes megfékezni az Orbán-politika keltette gyűlölethullámot; az ellenzék, de az Európai Unió is tehetetlenül vergődik a jogállam látszólagos jogállami módszerekkel történő felszámolásának hálójában. 
Egyelőre semmilyen receptet nem talált fel senki, a társadalom maga pedig megadóan tűri, hogy játékszernek tekintse a hatalom.

Tűri, hogy a kormány a népi akarat letéteményeseként tüntesse fel magát, miközben valójában csak a saját, helyenként alantas szándékait érvényesíti, de azt folyamatosan. Hiába látja, tudja a többség, hogy mire használják, nem tesz ellene semmit. Fogalmazzunk így: Orbán visszaél azzal, hogy békében akarunk élni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 133 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tanner
2020. február 23. 21:15
Mi is tudjuk és Péter is pontosan tudja az emberek 75-85%-ának a véleményét az ügyekről, ezért nem szeretnek kérdezni csak kinyilatkoztatni. Persze szerinte az emberek buták, ostobák nem értik az idők szavát - pedig milyen jól fizetne neki a cigányok pénzzel való kitömése. Az új riport szerint 1-1,5 milliót kaptak a Vác melletti cigányok és a "sértett" csak 150 ezret kapott. Hova lett 85-90 %-a a pénznek? A jogvédők ingyen dolgoznak! Meg kell szüntetni az ügyvédi letétet ami egy nagy feneketlen kút!
nyugalom
2020. február 23. 20:47
Ez az alak annyira aljas, sötét proli! Kár olvasni!
Aerion
2020. február 23. 14:21
Addig van aranyéletetek, zsidóbolsevisták, amig Orbán játékszerei vagytok.
Rugo
2020. február 23. 13:38
Mocskos kommunista párttitkár fattyú, örülj hogy szabadon agitálhatod a sok vén marhát, aki egyáltalán hallgat rád.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik