Tóth Bertalan: Ők senkik lennének az MSZP nélkül

2020. február 21. 21:08
Az MSZP egyenlő félként kíván részt venni az ellenzéki együttműködésben.

Az MSZP egyenlő félként kíván részt venni az ellenzéki együttműködésben – jelentette ki a párt elnöke pénteken Szegeden. Tóth Bertalan sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, senki sem tekintheti lábtörlőjének az MSZP-t. A közös ellenzéki politikát nem segíti az, ha valaki az MSZP kifosztására építi személyzeti politikáját – mondta a politikus annak kapcsán, hogy az MSZP két fővárosi kerületi polgármestere, Kiss László és Szaniszló Sándor bejelentette, átlép a DK-ba. A pártelnök csalódottságának adott hangot a két politikus távozása miatt. Szavai szerint a párt közössége – akik keményen dolgoztak a két polgármester sikere érdekében - szintén csalódottak.

„A politikában ők senkik nem lennének az MSZP nélkül”, és nem is nyertek volna október 13-án. A két polgármester „hátba szúrta” ezt a közösséget – mondta Tóth Bertalan, hamisnak és elfogadhatatlannak nevezve az érintettek érvelését, mely szerint a DK Európa-politikája vezetett távozásukhoz. Mint mondta, az már az önkormányzati választásokkor ismert volt. Ez a hamisság és etikátlan viselkedés bizalomvesztéssel jár – hangsúlyozta az elnök, aki javasolja a párt szombaton ülésező választmányának, hogy az, aki a MSZP-ből kilépve az önkormányzati vagy parlamenti választásokon más párt színeiben indul, ne kaphassa meg támogatásukat.

A „köztársaságpárti szövetség” 2019-es önkormányzati választási sikerei nem valósulhattak volna meg az MSZP tagjai, közössége, intézményrendszere és kampánytudása nélkül. A szocialisták pozíciókat is föladva rengeteg áldozatot hozott az együttműködés sikeréért – szögezte le a politikus. Október 13-án az MSZP megerősödött, képviselői száma csaknem négyszáz, polgármesterei pedig 45-en vannak – mondta. Az elnök szerint alábecsülik a szocialistákat, akik városi, nagyvárosi szinten a legerősebb párt. Ezeken a településeken szinte sehol nem győzhet olyan, aki nem bírja az MSZP támogatottságát. Az MSZP-Párbeszéd szövetség népszerűsége stabil, hónapról hónapra emelkedik, azonos a Momentum és a Jobbik erejével, de a demokratikus pártok csak közösen tudnak a Fidesszel szemben küzdeni, külön-külön gyengék.

Tóth Bertalan úgy fogalmazott, „néhány ember örömlányos mentalitása nem zavarja”, kitart a párt újbaloldali és szövetségi politikája mellett. Az MSZP március 14-i kongresszuson elfogadandó stratégiája szerint szakítani kívánnak a neoliberális gazdaságpolitikát, az elitek érdekeit támogató harmadik utas szociáldemokrata politikával. A párt politikája az igazságosságra, a szolidaritásra épül, és amely mindenki számára esélyt teremt a felemelkedésre – tette hozzá. A pártelnök kezdeményezi Budapesten és a két érintett kerületben az együttműködési keretek felülvizsgálatát. Hangsúlyozta ugyanakkor, az MSZP hisz az ellenzéki együttműködésben és a főváros sikerében.

(MTI)

Összesen 76 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Tetszettek volna nem összefogni a Böszmével, Tóth elvtárs.

Most vacsorára lesznek elfogyasztva.

Válaszok:
pollip | 2020. február 21. 21:26

A szavazókat meg sem említette.
Pedig ők is be lettek csapva.

baleknek lenni ér. egy könnycseppet nem ejtek az mszp-ért de 36x hajthatták volna el Dobrevéket. A Mozgalom hamarabb kapcsolt. ott még nincs elszívás. majd lesz.

amúgy Feri bejutását konkrétan Molnár Gyuszi intézte el jelentősebb összegért. miközben Kecskeházy azt hitte Baynauval viaskodik.

villanyleó előtt a társelnöknője is ott hagyja..

Amatőr banda...felkészül a Jobbik és az LMP.
2022-re két meghatározó ellenzéki párt marad, a DK és a Momentum, a többi vagy teljesen megszűnik, vagy már csak mutatóban marad meg, hogy az ilyen agyhalottakat, mint a Tunya, becsábítsák a faszerdőbe.

nincs testület, így van. egyénileg szeretnének túlélni.Büdös kurvák, nem kell itt finomkodni.
Ne aggódj, még maradtak egy páran.

Tegnap Dobrev azt mondta, ha a DK konzultációján az jön ki, hogy egyedül induljanak a választáson, akkor megteszik a szavazóik kedvéért.
Így kerek a történet, erre megy ki a játék. A kisebbeket addig ledaraljak és marad a régi mszp-szdsz összefogás.
Azt jósolom, hogy a konzultáció eredménye az egyedül indulás lesz( egy kis machinacioval).
Aztán megmagyarázzák, miért nem lesz összefogás.

Jó ideig az MSZP megélt a Kádár-nosztalgiából. De most nem szocdemek, nem liberálisok, de még csak bolsik sem.

levágod a kommunista sárkány egyik fejét, kettő nő helyébe.

Szegeny, szegeny ellenzek! Sem lenyelni, sem kikopni nem tudjak a Gyurcsany familyt.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés