Jöhet az éjféli záróra a bulinegyedben

2020. február 21. 17:41
Niedermüller Péter be akarja tartani választási ígéreteit.

A VII. kerületi alpolgármester, Ujvári-Kövér Mónika arról beszélt a Népszavának, a február 28.-i szabályozási határidő abszolút teljesíthető. Niedermüller még októberben ígérte meg a hvg.hu-nak, teljesíti kampányígéreteit. A kiindulópont az éjféli záróra lenne, ez alól azok a vendéglátóhelyek felmentésben részesülhetnek, akik a zaj és a kosz ellen is fellépnek. A polgármester szerint a megfelelő rendőrlétszám is adott  a rendteremtéshez, csak a szigor erősítése szükséges – írja a hvg.hu

Az erzsébetvárosi polgármester elmondta:„nem a bulinegyed megszüntetése a célunk, hanem az, hogy egy európai értelemben vett kulturális negyeddé váljon, kisebb kávézókkal, galériákkal, éttermekkel, alternatív lehetőségekkel. Ne az legyen a lényeg, hogy külföldi fiatalok azért jönnek Budapestre, mert itt sokkal olcsóbban lehet inni, mint otthon. Más nyugat-európai fővárosok mintájára a kulturális turizmust akarjuk előtérbe helyezni.”

Az új szabályozás konkrét részleteiről még nem lehet sokat tudni, annyi derült ki, hogy az áruszállítás este tíz és reggel nyolc között tiltott tevékenység lenne, az éjfél után nyitva tartó helyeknek pedig garantálniuk kell a mindenki számára használható mellékhelyiséget.

(Forrás: hvg.hu, Népszava)

Összesen 17 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Amikor van benne felmentési lehetőség, akkor felmerül a kérdés, hogy ki és milyen alapon határozza meg, hogy elégséges volt-e a zaj és a kosz elleni fellépés?
Sajnos ez így lehetővé teszi a korrupciót.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés