Rangos lengyel kitüntetést kapott Novák Katalin

2020. február 19. 21:25
A lengyel-magyar kapcsolatok mélyítéséért.

Andrzej Duda lengyel államfő a Lengyel Köztársasági Érdemrend parancsnoki keresztjével tüntette ki Novák Katalint, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkárát „a lengyel-magyar kapcsolatok mélyítéséért tett elévülhetetlen érdemeiért”.

A kitüntetést szerdán Marlena Malag munka-, családügyi és szociálpolitikai miniszter adta át a budapesti lengyel nagykövetségen. Marlena Malag laudációjában kiemelte, hogy Novák Katalin a családbarát politika kialakítását szolgáló több lengyel-magyar projekt kezdeményezője, részt vett abban, hogy szociális témákban a nemzetközi színtéren és a visegrádi együttműködésben közös állásfoglalásokat alakítsanak ki, és szószólója a társadalmi kapcsolatokat erősítő kezdeményezéseknek. A Magyarországon élő lengyelek önazonosságának megerősítését szolgáló program sem jöhetett volna létre nélküle. Az államtitkárnak gazdag tapasztalatai vannak a diplomáciai munkában, politikai és közéleti tevékenységében pedig sok eredményt ért el – mondta a lengyel miniszter. Marlena Malag kitért arra is: Lengyelország – akárcsak Magyarország – a családokat tartja a legfontosabbnak, ezért 2015 óta a családpolitika a lengyel politika fókuszában áll. A lengyel kormányzat figyelemmel kíséri Magyarország családokat támogató intézkedéseit, és átveszi azokat, ha lehetőség van rá – tette hozzá.

Jerzy Snopek lengyel nagykövet azt mondta: Magyarország és Lengyelország együttműködése a családbarát politika kialakításában mindkét fél számára gyümölcsöző volt. Hozzátette: „a családnak éltető ereje van”, ezért a családpolitika és a család ügye mindenkinek fontos.

Novák Katalin a kitüntetést megköszönve kiemelte: Magyarországnak és Lengyelországnak „küldetése van Európában” a családközpontú megközelítés képviseletében, mivel – tette hozzá – ebben az európai kormányok között szinte egyedül vannak. Az államtitkár úgy fogalmazott: a magyar-lengyel kapcsolat „nagy hömpölygő folyó” Budapesttől Krakkóig, a folyót pedig sok mellékfolyó táplálja, és a vizük mára sem apadt el. „Magyar-lengyel szövetség volt, van és lesz” – jelentette ki. Lengyelországnak és Magyarországnak ezeréves közös történelme van, és segítséget nyújtanak egymásnak a nehéz időkben. A két ország együtt dolgozik a családok segítéséért is – mondta Novák Katalin.

(MTI)

Összesen 24 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Felületesen úgy olvastam hogy Rangos Katalin kapott lengyel kitüntetést :)

"Hátakkor mi van?"

Azt te mondd meg, ha már izgalmadban néhány percen belül 4 posztot nyekeregtél ide.

Hát nem cuki, hogy pont az ultraliberálfeministahumánushaladár fóristák tépik leginkább a szájukat a Novákról és Vargáról beszámoló hírek alatt?

:-))

Túlkompenzált öngyűlölő fehér agnosztkus macsók. Nekik a botmixer az etalon.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés