Fel kell lépni a forgalom akadályozóival szemben

2020. február 19. 10:34

Vitézy Dávid
Facebook
A szabálytalanul várakozó autók közül a tömegközlekedést akadályozó járművek a legkárosabbak társadalmilag.

„Csak az elmúlt hetekben ez a hat fotó jelent meg a BKK Facebook-oldalán és ez csak a jéghegy csúcsa, minden nap többször is akadályozzák szabálytalanul parkoló autók a tömegközlekedési járatokat. Hol néhány percre, hol órákra. Ez olyan mértékű károkozás egy-egy figyelmetlen autós részéről, amire nem lehet csak legyinteni.

Az elmúlt években a jelenség szintet lépett, évente több ezer (!) ilyen akadályoztatás történik, amikor utasok százai-ezrei kényszerülnek egy-egy autós hibájából várakozni.

A BKK még 2013-ban a Fővárosi Rendészeti Igazgatósággal és a tűzoltókkal közösen üzembe állított egy kéklámpás elszállítóautót, de ezt különböző bürokratikus viták miatt egyre kevesebbszer vetik be a tömegközlekedést akadályozó járművek elszállítására és ahogy szaporodik az autók száma Budapesten, egy ilyen jármű már nem is elég egy ekkora városban.

A szabálytalanul várakozó autók közül a tömegközlekedést akadályozó járművek a legkárosabbak társadalmilag. A kerékbilincselés újbóli bevezetése épp ezen, a város számára legégetőbb szabálysértési problémán azonban semmit sem segít, hisz kerékbilincset csak olyan autóknál lehetne alkalmazni, melyek a forgalmat nem akadályozzák - olyankor pedig a bírságolás is elegendő eszköz. A kerékbilincselés újbóli bevezetése helyett a kék lámpás, a forgalmat akadályozó autókat soron kívül elszállítani képes járművek számának növelése lenne indokolt.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 46 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Évi 15milliot remél Karácsony a bilincseléstől. Ez alig több, mint egy alpolgármester évi fizetése.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés