Novák álságosnak nevezte a DK-t

2020. február 18. 11:16
Az ATV-ben az Emmi államtitkára arról is beszélt, mit gondol esetleges külügyminiszteri kinevezésével kapcsolatban.

Álságos a DK hozzáállása, hiszen amikor Gyurcsány Ferenc volt a kormányfő, családtámogatásról nem lehetett beszélni – magyarázta meg az Emmi államtitkára azt, hogy miért nem támogatták a Népjóléti Bizottságban az ellenzéki párt által benyújtott törvényjavaslatot, amely duplájára emelte volna a családi pótlékot. „Bizonyították már, hogy ha tettekre kerül a sor, akkor nem tudják tettekre váltani, ígéreteket persze tudnak tenni” – folytatta Novák, aki szerint a múlt már megmutatta, hogy a családtámogatást illetően nem biztos, hogy iránymutatók lennének a DK javaslatai. Magával a családi pótlékkal kapcsolatban általánosságban van egy megközelítési különbség a kormány és az ellenzék között, a kormányzat inkább a családi adókedvezményekben látja a családok támogatásának fő eszközét, nem a pótlék emelésében, mint ahogy az ellenzék.

1981 óta van demográfiai lejtmenetben az ország, azóta minden évben többen halnak meg, mint amennyien születnek, ennek pedig az a mostani eredménye, hogy lényegesen kevesebb fiatalnak kellene lényegesen több gyermeket vállalnia – jelentette ki. Az államtitkár szerint nem reménytelen a helyzet, ezt az is mutatja, hogy a teljes termékenységi arányszámban – nem hivatalosan a gyermekvállalási kedvben – van egy jelentős növekedés, és tovább fog emelkedni. Az államtitkár szerint a családvédelmi akcióterv részeként bevezetett babavárási támogatás ebben a növekedésben nagy szerepet játszott. A számoknál és a statisztikánál maradva kiemelte azt is, hogy drámaian csökkent a válások száma.

A kapcsolati erőszak kapcsán tett kormányzati intézkedéseket kiemelve úgy fogalmazott a műsorban: ha valaki bajban van, akkor számára mindig van „szabad férőhely” a menedékházakban országszerte. „Az ellátórendszer nagy mértékben bővült” – tette hozzá. Novák Katalin azzal kapcsolatban, hogy állítólag külügyminiszter lesz belőle, kijelentette: a kérdés nem foglalkoztatja, „nagyon szereti azt, amivel foglalkozik”, amellett, hogy a Fidesz külügyi kapcsolataiért felelős alelnöke.

(Mandiner)

Összesen 29 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés