Veszélyes terep

2020. február 17. 11:00
Boda András
Népszava
A Fidesz házi szélsőjobbosai nem tesznek mást, csak egy kis reklámot csinálnak a kormány nemzeti konzultációjának.

„Az egészet elintézhetnénk azzal, hogy a Fidesz házi szélsőjobbosai nem tesznek mást, csak egy kis reklámot csinálnak a kormány nemzeti konzultációjának. Minden jel arra utal ugyanis, hogy jó előre megkoreografált módon követik egymást az események. 

Orbán Viktor kormányfő adta meg a rajtjelet, amikor a gyöngyöspatai romáknak szegregáció miatt járó kártérítésről szóló jogerős ítélet semmibevételét úgy interpretálta: munkavégzés nélkül nem jár pénz az „etnikailag meghatározó népcsoport” tagjainak. Aztán részben a romáknak járó kártérítésre alapozva nemzeti konzultációt hirdettek, hétvégén pedig a Mi Hazánk Mozgalom tagjai – egy közelmúltban történt gyilkosságra hivatkozva – elmentek a Borsod megyei, romák lakta Sály községbe erődemonstrációt tartani. Azért meneteltek, mert egy »21 éves cigány származású fiatalember egy 61 éves hölgyet agyonvert egy karóval«, de arról persze nyilván nem tehetnek, ha lesznek, akikben az így tovább szított indulat összefonódik majd a gyöngyöspatai cigányok »munkavégzés nélküli« pénze ürügyén felkorbácsolt dühvel, mindez pedig lökést ad a nemzeti konzultációnak.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 28 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.


Mint tudjuk, úgyis legyőznek a rutinjukkal.

Csak kérdezem, a szerző írásában idézőjelbe teszi azt, hogy cigány ölt meg egy magyar nőt, akkor ez most valójában megtörtént, vagy sem? Az az igazság, hogy erről nem hallottam.

Amennyiben megtörtént, a Népszavában olvasható volt az ezt elítélő cikk?

Nézzük a balliberális önkormányzatokat.....szóval mától ezekben a cigány bűnözők nem lopnak tyúkot, kerékpárt, terményt, az 1-es villamoson nem zsebelnek ki, nem vegzálják az öregeket, az iskolában nem veszik el az uzsonnát a nem cigányoktól, hagyják tanulni a nem cigány osztálytársakat, nem fenyegetik meg a mentősöket, orvosokat, s nem lincselnek, ölnek meg nem cigányokat?

Ha így lesz, akkor legközelebb rájuk fogok szavazni.

Természetesen a 21 éves "fiatalember" cselekedete még nem ok semmilyen felháborodásra. De persze Orbán egy félmondata interkozmikus botrány...

Háti szélsőjobbról írni a Jobbikkal a spájzban meg finoman szólva is kissé szürreális...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés