Az oké, hogy nő vagy, de alkalmasnak is kéne lenni…

2020. február 15. 15:14

Kincses Krisztina
Vasárnap.hu
Csak azért ne legyenek nők a parlamentben, hogy elmondhassuk: lám, nálunk mennyire rendben van minden ilyen téren!

„A minap a Facebook-hírfolyam monoton görgetése közben egyszer csak Donáth Anna képe sunnyogott elém. Elgondolkodtam – vajon milyen oldalt sikerült véletlenül belájkolnom már megint, hogy súlyos arcába ily direkt módon bele kellett ütköznöm. De csak egy hirdetés volt. Megosztom a tartalmát a Kedves Olvasóval, no nem mintha szadista volnék, de érdekes szöveg, főként annak fényében, hogy a momentumos hölgyeményt épp a napokban jelölték az év EP-képviselője díjra, legjobb közösségi médiahasználó kategóriában:

»Ma a magyar politikából egy férfiklubot látnak a magyar nők. A parlamentbe bekerült nők számát tekintve Magyarország Európában sereghajtó, a világranglistán pedig az óceániai Palauval osztozik a 150. helyen. Ennek nem kell így lennie! Hiszem, hogy rengeteg nő vállal szerepet a közéletben, ha erős női politikusok példáját láthatja. Állj ki magadért, álljunk ki egymásért! Az erős Magyarországhoz erős nők kellenek.«

Ellenzéki politikusnőink nagy részének megszólalásait, akcióit és szerepléseit figyelve az a benyomásunk támadhat, hogy ha a női politikusok ilyenek, akkor inkább nem akarunk belőlük egyet sem. Nemzetközi színtéren történő akcióik, zsé-kategóriás MTVA-székházas színészkedésük, parlamenti, közösségi médiás szerepléseik láttán sajnos jó néhányan az egész női nem nevében érzünk konstans szégyenérzetet miattuk. (Gondoljunk csak Kunhalmi ajtós incidensére, vagy hogy a minap szemrebbenés nélkül Gyulázta le Nyírő Józsefet, hogy Cseh Katalin és Donáth Anna az EP-ben palástolni sem tudják Magyarországot gyalázó képviselőtársuk szavai iránt érzett szimpátiájukat, hogy olyan nők akarnának kormányozni, akik alapvető nyelvtani szabályokkal sincsenek tisztában és akik vélhetően sohase gondolkodtak el azon, milyen a politikushoz és az Országházhoz illő viselkedés. Hogy Bangóné patkányozásáról már ne is beszéljünk.)”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 74 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ezt a nők a politikában témát is szerette volna kisajátítani az ellenzék, nem sikerült.

És igen, az alkalmasság a lényeg. De nem árt ha szereti a hazáját is amiért dolgozik.

Megnéztem.
A kérdésem: A táblázat elején lévő országok, ahol többségben vannak a hölgyek, mennyivel vannak előbbre?
Mennyivel lennék előbbre, ha a West Ham United fórumtárs által felsorol személyek miniszterelnök, miniszter, köztársasági elnök lennének?

Egyébként Kincses Krisztina megállapításaival teljes mértékben egyetértek.

Osztályvezetőként csak nőkkel dolgoztam együtt. Négy csoport volt, négy női csoportvezető. Nem volt leányálom. Sokáig nem is bírtam.

Mi közöd hozzá?
Menj, várnak a sarkon.

Jól van szepi.
Mehetsz a sárga házba.
Pardon! Mégsem mehetsz, mert a Vezéred bezáratta.

Töröld meg a szádat, mert rajta van a Gréczy étlapja..

Ütős a papagáj vicc. (Remélem Bangóné nem olvassa és nem fegyelmez meg, hogy nem ly-vel írtam.)

Nagyon hiányozhat neked a sárga ház.

Te csak hazudni tudsz, mint Fletó vezéred.

"Sokkal több nő kellene a politikába, ezzel egyetértek."

Én meg nagyon nem értek egyet ezzel. A demokrácia alapelve a szabad választás, a különféle kvóták pont a választás lehetőségének a szűkítése. A kvótázást mindig nagyon körültekintően szabad csak használni, különösen indokolt esetekben. Leginkább soha.

A választók fele nő. Majd h ők nőket akarnak látni, akkor simán megtehetik, hogy a női jelölteket beszavazzák, mint ahogy ezt eddig is megtehették bármikor.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés