Ahogy a demokrácia tőlünk nyugatra működik

2020. február 15. 9:04

Rab Irén
Magyar Hírlap
Kíváncsian várom, mikor indítják el az EU-ban a 7. cikkely szerinti eljárást Németország ellen.

„Hadi Al-Wehaily most tanulja a német demokráciát. Apja iraki, anyja ukrán, ő maga már német állampolgár. Alig töltötte be a tizennyol­cat, máris képviselőjelölt lett a türingiai választásokon. A politikai tanulási folyamat részeként éli meg, hogy az utcán molesztálják, a közösségi portálokon megfenyegetik, jobb esetben csak a lába elé köpnek, rosszabb esetben lenácizzák. Egy náci migráns! Hadi bűne, hogy a liberális FDP színeiben politizál. Ilyenkor – a baloldal értékrendje szerint – a migrációs háttér sem felmentő körülmény. A liberális politikusokkal szemben felcsapott a gyűlölet, Németország-szerte atrocitások, fenyegetések, fizikai bántalmazások érik őket, mert jelöltjüket, Kemmerichet a nácinak minősített AfD-képviselők szavazataival választották meg Türingia miniszterelnökének. Kemmerich házát azóta biztonsági őrök védik, gyerekeit rendőrök kísérik az iskolába, feleségét mocskos módon szidalmazzák. Mostantól minden liberális szabaddemokrata persona non grata Németországban.

A választáson alulmaradt baloldal nem fogadja el a vereséget. Egyébként is csak egy szavazaton múlt, nem fogják átadni tartományukat a szélsőjobbnak! A nép igenis őket választotta, bizonyság erre az országos tüntetéshullám (amit a tüntetésben profi antifák gerjesztenek). Frakcióvezetőjük „Szégyellje magát!” felkiáltással Kemmerich lábához dobta a gratulációnak szánt virágcsokrot, pedig felvétel őrzi, hogy pukedlizott annak idején Honecker elvtársnak.

Folyik a szerecsenmosdatás és a felelősök keresése. Bűnbakot nem keresnek, az adva van, az az AfD. Hallgatom a Balpárt vörös blézeres agresszív politikusnőjét. A kommunizmus legsötétebb korszakát idézi nyelvezete és stílusa. Mellette nem lehet szóhoz jutni, levegővétel nélkül nyomatja a pártnarratívát: az AfD képében újjáéledt fasizmust! Aljas tervük, hogy szétbomlasszák a politikai rendszert, kiüresítsék a demokráciát! Micsoda skandalum, hogy a kereszténydemokraták és a liberálisok lepaktálnak egy nyíltan rasszista, antiszemita, náci párttal, hogy mindez hetvenöt évvel a felszabadulás és Auschwitz után! Micsoda skandalum, hogy ezek a pártok figyelmen kívül hagyva a német történelmi hátteret, egy kalap alá veszik őket, az antifasiszta harcos balosokat a szélsőjobbosokkal!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 54 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nyugaton nem értik, hogy az a történelmi múlt, amit a vasfüggönytől keletre élők - az NDK-t is beleértve - nem maguk választottak, de több, mint 40 évig átéltek, más gondolkodásmódot eredményezett. Ráadásul ezt a múlt a Sztálintól félő, neki koncot dobó nyugat jóvoltából alakult így.

Ez a nyugat, most meg akarja szabni, miről hogyan gondolkodjunk, mi legyen a véleményünk. Elő akarja írni, hogy ugyanúgy fogadjunk el egy újabb, önmagának kizárólagosságot követelő hazug ideológiát, ahogyan azt annak idején a Szovjetúnió követelte tőlünk. Nem értik, miért vonunk párhuzamot a kettő között. Nekik csak egy romantikus kaland volt a kommunizmust onnan nézve elfogadni, lelkesedni Maoért, Castróért, Che Guevaráért, mi viszont ezt átéltük a gyakorlatban. Amikor pedig a kommunista rendszer megszűnt, a nyugat nem engedte, hogy tiszta lapot nyissunk, védelmébe vette az előző rendszer működtetőit. Persze ennek is megvolt az oka, ők lettek jó szokásuk szerint egy másik külső hatalom kiszolgálói.

Az igazi nagy pofon akkor fog elcsattanni amikor kitör a polgárháború. Jó lenne ebből kimaradnunk.

Éveken át azt hallottuk, hogy a németek milyen remekül feldolgozták a múltjukat. Aztán az első nagyobb nehézség előhoz mindent.....


Rég láttalak, üdv újra a fedélzeten!
Máris felpezsdítetted a kommentfolyamot.

"Nem fognak." Dehogynem fognak. A baloldal kohéziója gyenge, leginkább az ellen-oldal utálata tartja össze őket. Ez a kohézió időnként már most is megbomlik, pl. mikor a muszlimok meg feministák egymással balhéznak, ki mit viselhet, és hol. Amikor a kitalált nemű (transz) elkezdi követelni azokat a női előjogokat, ami addig csak a biológiai nőknek járt. Amikor a zsidók és a muszlimok egymásnak ugranak, mert rájönnek, hogy nem csak a keresztényeket, de egymást is legalább annyira utálják.

Én egy német multi magyarországi vállalatánál dolgoztam. Való igaz, hogy több pénzük van, és ők voltak a gazdáink, de mi itthon kreatívabbak voltunk náluk. Ők pénzből mindent megoldottak, de itt minden fillért megfogtak, az eszünkkel kellett megfelelnünk az elvárásaiknak. Ráadásul, a hibáikat - mert olyanok is voltak - soha nem akarták elismerni, ha mégis, annak hónapokig, vagy több, mint egy évig tartó átfutása volt. Általánosítás, vagy sem, felsőbbrendűként viselkedtek.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés