A Momentum Mozgalom az identitás nélküli emberek pártja

2020. február 15. 16:19

Botond Bálint
Magyar Nemzet
Tekintet nélkül a belpolitikai következményekre, bármilyen szélsőséggel azonnal összeállnak .

„A szavakkal, fogalmakkal űzött különös játék, hogy identitásnak vagyunk kénytelenek hívni az identitásnélküliséget. Kialakult ugyanis egy embertípus, akinek semmiféle hagyományos emberi identitása nincs. Nincs etnikai, vallási, lokális identitása, és tulajdonképpen nincs értelmezhető politikai identitása sem. Nincs szakmája, hivatása, csak a formátlan ködös szabadságával azonosul, mindig, tényleg mindig a társadalom, az ország, a nemzet működéséhez szükséges kötelezettségek alapján definiálja magát.

Ez az embertípus a XIX. század nagyvárosaiban kezdett kialakulni, és a generációk óta jólétben élő nagyvárosi hobbiszubkultúrák biztonságában hízott politikai osztály méretűre. Nyugat-Európából és Amerikából szivárgott be hozzánk a modern individualista liberalizmus eszméje a hetvenes évektől kezdve, de most jutottunk el oda, hogy a külföldre szakadt exkommunisták, »eximpexesek« és a kint maradt hírszerzők leszármazottai, akik nálunk sokkal tökéletesebben illeszkedtek bele a kapitalizmusba, visszatérjenek az óhazába. Ezek az emberek azonban nem az Egyesült Államokban, Kanadában, Berlinben, Párizsban éltek, nem ismerték meg az amerikai, a német, a francia kultúrát, nem váltak amerikaivá, németté, franciává.

A Momentum vezérkarának külföldi tagjai egy klasszikus nemzetközi környezetben szocializálódtak, hozzájuk hasonlóan minden nemzeti kulturális gyökerüktől megfosztott emberek között. Az ilyen környezetekben az emberek értelemszerűen azt keresik és azt értik, ami angol nyelven elmondható. Hiába beszélnek ezek az emberek nagyon jól »angolul« vagy »amerikaiul«, az egy kulturális mélység nélküli angol, amelyen nem lehet a beszélők egyikének a kultúráját sem megmutatni. Ezek az emberek a Twitter–Starbucks–Facebook–YouTube és hasonló entitások által definiált világban cseperedtek fel.

Ezt hívják és gondolják teljesen komolyan európai identitásnak. Hiába beszélnek tökéletesen magyarul is, ez a magyar nyelv egyáltalán nincs lehorgonyozva a magyar valóságba, a magyar kultúrába, ez tartalmilag ugyanannyira üres, mint a kommunista diktatúrák pártzsargonja a rendszer vége felé, vagy a mindenkinek megfelelni akaró politikusbeszéd Nyugaton, amelyekben semmiféle hibát nem lelhetnek a liberális ideológia legnagyobb tudorai sem.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 150 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az elődeikben, a Galilei Körben, még voltak, akik komolyan gondolták az egész magyar nemzet - általuk elképzelt - felemelését.
Ez a mai Galilei Momentum: Soros-lotyók és Soros-stricik gyülekezete...

Te kis butuska, a Momentum egy Soros termék, amit az identitásválsággal küzdő balliberális fiatalok számára hoztak létre, amely mélyen gyökerezik a magyar politikumba, csak folytatása valaminek.

kezdetben voltak úttörők, kisdobosok, KISZ-tagok, a szülői ház éthosza által determináltan, majd lettek a Mozgó Világ terjesztői, a Kádár korszak ellenzéke, Aczél által támogatva, irányítva, féltve üldöztetve a III/III által, s külföldre utaztatva, migrációba "kényszerítve", majd Orbán alatt új szerepkörrel felruházva.

Donáth Anna most szomorkodhat, mert elmarad a migránsok Valentin-napi menete, mivel bosznia-hercegovinai Velika Kladusa befogadóközpontjában a hatóságok őrizetbe vettek két külföldit, akik a menetet megszervezték volna. Kiderült róluk, hogy civil szervezetek aktivistái, egyikük amerikai, a másikuk pedig brit állampolgár.
https://www.origo.hu/nagyvilag..

Dologtalan szélhámosok.

Két út van alapvetően: vagy a tetszőlegesség kultúrája, melyet az összevisszaság "szabadságaként" kínálnak, vagy a keresztény elkötelezettség, mely tudja, hogy éppen az élő-végtelen-személyes Isten szabadít fel az igazi önmagunk örökkévalóságra képes azonosságára.

Így van. Minden embernek van szabad akarata. A liberálisok, humanisták kezdetnek gondolják ezt, a hívők pedig Isten létközlő ajándékának, melyet ezért neki felelősen, tehát nem tetszőlegesen kell használni.

S ha mindenki eme paradigma szerint cselekedne, a világ meg tudná oldani a problémáit.

Nem csak külföldről. Állítólag Bojár Gábor is pénzeli őket. Azért kaptak 2017-ben hirtelen ekkora nyilvánosságot, mert ekkor szállt be pénzügyi befektető a Momentumba.

Csak hogy ki ez a Bojár Gábor:

"Bojár Gábor: Ha marad ez a rendszer, 2020-ra nem leszünk az EU tagjai"

https://24.hu/belfold/2017/09/..

Tán túlzok, ha azt mondom, hogy egy igazi seggfej?

Ettől még lehetnek identitás nélküliek. Ugyanúgy elmondható ez a gyurcsányista Jobbikról is: magukra erőltetnek egy szerepet, amihez semmi közük nincs.

" Hazánkban 8 millió honfitársam vallja ugyanezt."

Ez, hogy jött ki? Magyarország lakosainak száma:9 millió kilencszáz hetvenezer Beleszámoltad a 8 millióba a csecsemőket, kutyákat, macskákat is?
A Fideszre szavazott 2018-ban: 2 millió 600 ezer választó.
Aki nem ment el szavazni, annak hova számolod a szavazatát? Tehát, hogy jött ki a "végeredmény?"Miért röhögteted ki magad? Tényleg szerencse, és Istennek hála, hogy nem vagy a Fidesz támogatója!

Tényleg nem értem, hol tartják az agyukat?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés