Új bevándorlási rendszer jön a briteknél

2020. február 14. 15:54
Az „egyszerűbb” és „igazságosabb” vízumrendszer 2021 januárjától lép érvénybe.

Boris Johnson kabinete csütörtökön hagyta jóvá azt az új, pontalapú bevándorlási rendszert, amely várhatóan jövő év januárjától lép életbe az alacsonyan fizetett külföldi munkavállalók számának csökkentésének céljából. A Politico idézte a miniszterelnöki hivatal szóvivőjét, aki szerint a Brexit átmeneti periódusa miatt a személyek szabad mozgásának jövő januári megszűnésére időzítik az új szisztémát.

A törvényjavaslat, amelyet márciusban nyújtanak be a parlamentnek, biztosítani fogja hogy az ország nyitott és befogadó maradjon, miközben véget vet az olcsó és alacsony képzettségű munkavállalók beáramlásának. Az is várható, hogy a kormány követni fogja Migrációs Tanácsadói Bizottság (MAC) javaslatát, és 30 000-ről 25 600 fontra fogja csökkenteni néhány ágazatban a fizetési plafont.
Az új rendszerben feltehetőleg előnyben részesülnek azok a pályázók, akik a közszférában, például az egészségügyben kívánnak elhelyezkedni. Szintén fontos szempont lesz a nyelvtudás, a képzettség, az életkor, és a Londonon kívüli munkavállalási hajlandóság is.

Összesen 4 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hát ez kurva kevés, kurva későn... A muszlim pakik és fekete szerencsevadászok milliói, akik már benn vannak, bevégezik a szigetország sorsát pár generáción belül. A PEW 2050-re 17% muszlimmal számol- onnan már tényleg csak egyetlen osztódásra a vég.

A be és kilépés is jövő januártól változik - az EU tagok számára. Itt vannak a részletek:

https://www.gov.uk/visit-europ..

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés