Jogerős ítélet az MTVA vs ellenzéki képviselők ügyében

2020. február 13. 18:45
A bíróság szerint  „országgyűlési képviselőként jogosultak voltak a területre belépni”.

Jogerős ítélet született az MTVA-székházba bejutó, ott követeléseiket beolvasni akaró, majd onnan kikényszerített ellenzéki képviselők ügyében.

Az ítélet kapcsán a Törvényszék az alábbiakat közölte:

„A Fővárosi Törvényszék jogerős döntést hozott abban a perben, amelyet országgyűlési képviselők indítottak egy óbudai jegyzői határozat miatt. Ezen határozat alapján kellett ugyanis a felpereseknek elhagyniuk 2018. december 17-én a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap Kunigunda utcai székházát. A felperesek polgári keresetben támadták meg az óbudai jegyző birtokvédelmi határozatának jogszerűségét és annak megváltoztatására kérték a bíróságot, mivel a határozat véleményük szerint súlyos tartalmi és alaki hibákat tartalmazott.

A Fővárosi Törvényszék mint másodfokú bíróság megállapította, hogy a Budapesti II. és III. Kerületi Bíróság helyesen járt el elsőfokon, amikor az óbudai jegyző által kiadott birtokvédelmi határozatot megváltoztatta és az alperes MTVA birtokvédelmi kérelmét elutasította.

A jogerős döntés szerint a felperesek országgyűlési képviselőként jogosultak voltak az alperes területére belépni. Azzal, hogy az alperes területén tartózkodtak, a perben lefolytatott bizonyítás alapján nem okozták az alperes rendeltetésszerű működésének aránytalan sérelmét.

A másodfokú bíróság annyiban módosította az elsőfokú ítélet indokolását, hogy a II. rendű felperesnek az a magatartása, hogy erőszakos módon az alperes munkatársai által alkotott sorfalon keresztül egy stúdióba kívánt bejutni, alkalmas volt az alperes rendeltetésszerű működésének aránytalan zavarására. A jegyzői határozat hiányosságai miatt azonban ennek ellenére sem volt megállapítható, hogy a jegyző határozata akár csak részben is érdemben helyes lett volna, így e körben sem volt alap az elsőfokú ítélet megváltoztatására.”

Összesen 123 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A képviselők törvényesen bemehetnek az épületbe, de az üzemi területre nem. Így tudtuk, a bíróság is ennyit mondott ki. Meg még azt, hogy a képviselők erőszakosak voltak.

Ha-ha, én nem a jegyzőről írtam.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés