Alakul a Bizottság új migrációs paktuma

2020. február 12. 22:40
Az, aki nem kap menedékjogot Európában, nem maradhat itt, ezért az EU-nak növelnie kell a visszaszállítások számát a származási országokba – jelentette ki a migrációért felelős biztos.

Bemutatta az új migrációs és menekültügyi paktumot az Európai Bizottság migrációért felelős alelnöke szerdán Bécsben. Margaritis Schinas elmondta, hogy az EU az eddiginél szorosabban kíván együttműködni a bevándorlók származási, illetve az általuk igénybe vett tranzitországokkal. Az unió lényegesen nagyobb figyelmet fordít majd a külső határok védelmére és a szolidaritásra – tette hozzá.

Schinas emlékeztetett arra, hogy Törökország négymillió migránst fogadott be, akik a szíriai polgárháború elől menekültek el otthonukból. A politikus reményét fejezte ki, hogy Törökország – az EU anyagi támogatásával – továbbra is ellátja őket. Ellenkező esetben Európa felkészültebb lesz, mint a 2015-ös bevándorlási hullám csúcspontján volt – szögezte le.

A korábbi menekültügyi törvények, valamint a dublini egyezmény szabályai idejétmúlttá váltak, hiszen akkor alkották őket, amikor a menedékkérelmek száma sokkal alacsonyabb volt, mint most – mondta Schinas. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy Európa továbbra is célállomása lesz a migránsoknak. Az, aki nem kap menedékjogot Európában, nem maradhat itt, ezért az EU-nak növelnie kell a visszaszállítások számát a származási országokba – tette hozzá.

Az új migrációs és menekültügyi paktum előkészítéséről novemberben beszélt az Európai Bizottság elnöke, Ursula von der Leyen. A paktum célja átalakítani az Európai Unió migrációs politikáját. A tervek szerint a jövő héten mutatják be az új javaslatot.

(MTI)

Összesen 32 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az. Több százezer embert, aki nem akar távozni, lehetetlen kitoloncolni. Hová? Papírok nélkül jöttek be. Bemondásra ki fogja visszafogadni őket?

Az egyedüli megoldás, nem beengedni, bár ez is inkább megoldás szerűség, nagyon sokan vannak és az itt megjelenésük, befogadásuk érdekében nagy erők és pénzek mozdultak.

A jólét elhülyít, a terror megfélemlít. Azok a Ny-i média viszonyok!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés