Ha állam vagy, szégyelld magad!

2020. február 10. 13:26

Lendvai Ildikó
Facebook
Minden nap legalább egy ember fagyott halálra a saját lakásában az utóbbi húsz napban.

„Az elmúlt 20 napban a Szociális Fórum adata szerint 27-en fagytak meg, többnyire saját fűtetlen lakásukban. Minden nap legalább egy. Nem tudok szabadulni a rettenetes kérdéstől: és ma ki lesz az?

Ha állampolgár vagy, nézz rá a magányos,szomszédra! Ha civil közösség vagy, menjetek el a falu végére: hol nem füstöl a kémény?
Ha párt vagy, indíts gyűjtőakciót, adj be törvényjavaslatot!

Ha önkormányzat vagy, ossz tüzelőt, küldd ki a családsegítőt, a szociális munkást, nyiss melegedőt. Annyira szegény nem lehetsz, hogy ezt eltűrd! Ha állam vagy.... ha állam vagy, akkor szégyelld magad.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 52 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ha egykori állampárti cenzor vagy, akkor kérdezd meg magadtól: én hány szegényt fogadtam be? Én kiknek adtam tűzifát? Én mit tettem értük azon kívül, hogy a meleg szobában írogatok?

Ha a válaszod az, hogy semmit, akkor szégyelld magad.

"Az MSZF szerint egy év alatt meg lehetne szüntetni a hajléktalanságot, megerősíteni az idősek gondozását szolgáló szociális hálót, és ezzel kiküszöbölni a fagyhalál két fő okát: a lakhatás hiányát és az ellátatlanságot, ha megvolna hozzá a politikai akarat. "
https://nepszava.hu/3066454_12..

Nyolc évig volt kormányon az MSZP és mégsem tudták megszűntetni. Most mitől tudnák egy év alatt megszűntetni? Vagy akkor sem volt politikai akarat? Csak akkor van politikai akarat, ha ellenzékben vannak?
Azt sem lehet elhinni nekik amit kérdeznek?
Lendvai Ildikó éppolyan hazug, mint volt vezére Gyurcsány Ferenc.

Jut eszembe!
Mi van a vízmosással? Már elintézte, hogy fűtött vízmosás legyen?

És akkor mi van az ingyen ebéddel? Tőletek tudjuk, hogy nincs ingyen ebéd! Most hazudtok, vagy akkor hazudtatok? Meg mi van a hajléktalanokkal? Ha elvitetjük, akkor az a baj, ha ott fagynak meg, akkor az a baj. Nem sül le a képedről a bőr?

Mocskos kommunista, nálatok minden meg annak az ellenkezője is igaz egyszerre! A másik, hogy nekem aztán végképp semmi közöm sincs a nemzeti szocialistákhoz! Azok a ti barátaitok lettek, akik egyébként éppen úgy üldözték a keresztényeket, mint ti, ha megtehetnétek. A nagy hazafiságotok éppen a nácizmusotokat bizonyítja hülye gyerek!
Ami meg a megfagyó embereket illeti: az is a ti saratok! A liberalizmus küzd az individualizmus olyan fokáért, ahol a szomszédok szabadon megfagyhatnak egymás mellett! Ne kend a saját saratokat ránk!

Nem normális éppen te vagy! Tudom én szegényember vízzel főz, de szánalmas, hogy a fakenews portáljaitok által kiragadott , vagy kitalált számokkal dobálóztok! Utána meg elvárjátok, hogy mi a hülyeségeiteken sírva leborulva adjuk meg magunkat!
Bár a vezetőitek jól kifundálták, de mi nem vagyok agyhalottak, veletek ellentétben!

Miről kéne érvelni, te agyhalott. Nincsen semmi tényszerű adatod, amiről egyáltalán gondolkozni lehetne!
Én nem azért írom, hogy ti komplett elmebetegek vagytok, mert azt várom, hogy bebizonyítsátok, de ti megteszitek ezt nekünk.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés