Magyar Nemzet: A pécsiek nem kérnek a Pride-ból

2020. február 6. 12:44
A tiltakozók szerint ez a rendezvény nem szolgálja a jó szándékú melegek érdekeit, sőt nekik árt a legtöbbet.

Csaknem hét és fél ezer aláírásnál tart az az online petíció, amit egy pécsi édesapa és barátai indítottak a városba tervezett nyári LMBTQ-felvonulás ellen – írja a Magyar Nemzet. A felhívás kezdeményezői azzal indokolták a petíciót, hogy 2020 májusában a Diverse Youth Network szervezésében, a Budapest Pride csapatának támogatásával emberjogi köntösbe csomagolva próbálnak mások számára megbotránkoztató LMBTQ-felvonulást szervezni Pécs Pride 2020 néven.

A tiltakozók úgy fogalmaznak: „ne hagyjuk szó nélkül, emeljük fel a hangunkat az ellen, hogy egy több ezer éves történelmi városban, a gyermekek és családok szeme láttára provokatív, megbotránkoztató programot szervezhessenek”. Szerintük ez a rendezvény nem szolgálja a jó szándékú melegek érdekeit, sőt nekik árt a legtöbbet. Nem a meleg emberekkel van probléma, hanem a felesleges provokációval! – hangsúlyozták, hozzátéve, hogy nemet kell mondani a Pécs Pride-ra.

Mi, családos emberek a családi életet és annak örömeit többé-kevésbé magánügynek tekintjük, és nem hirdetjük ezt” – válaszolta a Magyar Nemzet érdeklődésére a Pécsi Székesegyház Nagycsaládos Egyesület elnöke. Herbert Gábor hozzátette: „Azt tapasztaljuk, hogy családban élni élethosszig tartó boldogságot és örömet eredményez, akár a gyerekeken, akár az unokákon keresztül”.

Csizmadia Péter, a pécsi Fidesz-frakció vezetője a városba tervezett Pride-ról szólva hangsúlyozta: továbbra is azt gondolja, hogy a hagyományos családmodell jelenti a magyar jövőt. S ennek megfelelően is képviselik a magyar családokat a pécsi közgyűlésben. „A bölcsődei térítési díjak csökkentésére tettünk javaslatot, amivel a közgyűlés balliberális többsége érdemben nem volt hajlandó foglalkozni. Ez nagy baj, mert mindent meg kell tenni a fiatal pécsi családokért, hiszen nélkülük nincs jövő” – mutatott rá a politikus.

(Nyitóképünkön a Budapest Pride résztvevői vonulnak a Bajcsy-Zsilinszky úton, 2019. július 6.)

Összesen 96 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A szexuális vonzalom nem tanult dolog, de tökéletesen mindegy. A félkarúak sem tartanak büszkeségmenetet, mert nincs mire. A homokosság nem olyan dolog, amire büszke lehetne bárki is.

Vagy zsidó:
Moshe Maya rabbi az izraeli parlamentben leszögezte: a Halakha törvénye szerint a homoszexualitás büntetése: halál.
Forrás: Ze'ev Chafets: Real Torah Judaism, The Jerusalem Report, 1996. január 25, 18.old.

"A Halakha (a zsidó törvény) megszabja, hogy a leszbikust nem kell halállal büntetni, mint a férfi homoszexuálist, sőt még pappal is köthet házasságot. Viszont tettéért fegyelmi büntetés jár: megkorbácsolás."
Forrás: Maurice Lamm: The Jewish Way of Love and Marriage (A szerelem és a házasság zsidó módja), Harper, 1980, 67.old.

Mára változott. A kampány ígéretek között nem szerepelt.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés