Trump egy arrogáns sarlatán a venezuelai külügyminiszter szerint

2020. február 5. 19:21
Jorge Arreaza szerint Trump megsértette a venezuelai népet az évértékelő beszédében tett kijelentéseivel.

Arrogáns sarlatánnak nevezte Donald Trumpot szerdán Jorge Arreaza venezuelai külügyminiszter, és bírálta az amerikai elnök évértékelő beszédének intervencionista retorikáját. A latin-amerikai ország politikusa egy caracasi rendezvényen reagált Trump keddi évértékelő beszédére, amelyben Nicolás Maduro hivatalban lévő venezuelai elnököt szocialista diktátornak, népe felett uralkodó zsarnoknak, míg az eseményen részt vevő Juan Guaidó ellenzéki vezetőt az ország legitim vezetőjének nevezte. „Venezuela határozottan elutasítja és elítéli a nemzetközi közösség előtt Donald Trump intervencionista kijelentéseit, amelyeket a kongresszusban évértékelő beszédében tett” – mondta Arreaza. A venezuelai diplomácia vezetője hangsúlyozta: Washington ezekkel a kijelentésekkel megsértette a venezuelai népet.

Az Egyesült Államok szerdán figyelmeztette Madurót: ne akadályozza Guaidó visszatérését a latin-amerikai országba, ellenkező esetben súlyos következményekkel kell számolnia. Trump szerdán Washingtonban fogadja Guaidót – jelentette be a Fehér Ház.

Venezuela súlyos politikai és gazdasági válsággal küzd. Guaidót csaknem 60 ország ismerte el Venezuela ideiglenes elnökének, más országok – például Oroszország – továbbra is a szocialista Nicolás Madurót tartják a latin-amerikai ország törvényes vezetőjének, és a Venezuelában fontos hatalmi tényező hadsereg hivatalosan továbbra is mellette áll.

(MTI)

Összesen 4 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés