Kunhalmi tiltakozik a „náci” Nyírő Gyula ellen

2020. február 5. 16:03
Nyírő Gyula a Lipótmezei Elmegyógyintézet egykori főorvosa volt, elme-ideggyógyász, egyetemi tanár, az orvostudományok kandidátusa.

Az MSZP oktatási szakpolitikusa az ATV Start című műsorában beszélt arról, hogy szerinte nem szabad az alaptantervbe tenni a „náci Wass Albertet és Nyírő Gyulát”. A névbeli tévesztés úgy tűnik, hogy a szocialistáknak sem tűnt fel, mert az MSZP honlapján is Nyírő Gyula olvasható az ezzel kapcsolatos cikkben.

Nyírő Gyula egyébként a Lipótmezei Elmegyógyintézet egykori főorvosa volt, elme-ideggyógyász, egyetemi tanár, az orvostudományok kandidátusa. Nevét viseli Budapest XIII. kerületében a Nyírő Gyula Kórház.

 

 

Összesen 159 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Na ja!
Kunhalmi lesz az elnök, Bangóné meg a pártigazgató.
A két értelmiségi. A többi meg majd béget, vagy mekeg.

Az a Nyírő, aki írt, az szerintem József. Annyira nem is volt náci. Történetesen országgyűlési képviselő volt és mikor ez az országgyűlés Nyugatabbra települt, ment velük. Jó, h. nem írja ez a szerencsétlen túlművelt, h. Nyírő, a József, aki nem Gyula, találta ki a holokausztot, sőt, ő is megvalósító volt. Ezzel a fáradsággal, akár.

Jó lesz kvótás társelnöknek! Az a vadászgép, amit két pilóta vezet, azonnal lezuhan.

Olyan nem volt, hogy nyilas parlament.
A korábban megválasztott parlament 1944. okt. 15 után tovább működött, de voltak képviselők akik nem vettek részt a munkában a nyilas érában.
Önmgában a parlamenti képviselőség nem jelentette a képvisel nyilas voltát.

Oriana Fallaci, La rabbia e l'orgoglio, New York novembre 2001.

" Ezek a vörös papok /kommunisták/ amint ledőlt a Berlini Fal, tónust váltottak. Megriadtak mint a bolha, , amik nem tudnak többé a Szovjetunió anyai szárnyai alá bújni, .............liberálisok lettek.

Ennio Flaiano: Itáliában a fasisztáknak két kategóriája van, fasiszták és antifasiszták."

Kunhalmi: ej, ha még Aczél Gyuri bácsi élne, ha még Ildikó cenzúrázhatna, s mondhatnák meg, hogy mi a magyar irodalom......

A pártodban lévő törzskönyvezett kommunisták nem zavarnak?
A kommunizmus előbb gyilkolt, sokkal többet gyilkolt és tovább gyilkol mint a nácizmus.

Rákosi pribék elvtárs se volt ilyen finnyás mint ez az észkombájn:
A magyarországi kommunista vezető, Rákosi Mátyás, a következő magyarázattal szolgált egy amerikai újságírónak: Nézze, ezek a kisfasiszták valójában nem rossz emberek. Tudja, őket belekényszerítették a fasizmusba. Ezek soha nem voltak aktívak benne. Most csak annyit kell tenniük, hogy aláírnak egy hűségnyilatkozatot és mi beléptetjük őket. (212.old.)

Idézi Jan T. Gross, a Princeton Egyetem tanára abban a tanulmányában, ami a Dark Times, Dire Decisions, Jews and Communism (Sötét idők, súlyos döntések, a zsidók és a kommunizmus), Oxford University Press, 2004 című tanulmánykötetben jelent meg.

Kunhalmi írjon már gyorsan egy NAT-ot, és akkor az EU is abbahagyja a hetes cikkelyt.

"Nem igaz, hogy a háborúnak lelke van... Nem igaz, hogy jobbak leszünk általa... Nem igaz, hogy a ma született, ártatlan csecsemőnek is szenvednie kell... Én nem tudom visszaadni a halott apákat, sem a halott férjeket, drága gyermekeket. Nem tudom, nem tudom! (...) De tudom, hogy nem azok fognak győzni, akik egymást öldösik. De tudom, hogy kifosztott, meleg fészek romjaiból új otthon épül. De tudom, hogy a csók erősebb, mint a fegyverek, s egy ölelő karban több élet van, mint amit eddig az összes találmányok és bölcsességek nyújtottak." (Nyírő József)
Ilyet nem ír egy náci.


Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés