Felmentette Trumpot a szenátus

2020. február 5. 22:28
Nem élt vissza a hivatalával a szenátus szerint.

52:48 arányban felmentette a szenátus Donald Trumpot az impeachment-eljárás első vádpontjában, a hivatallal való visszaélés vádjában. A republikánus többségű szenátusban az elnök pártjából egyedül Mitt Romney szavazott Trump bűnösségére az elnök pártjából.

A második vádpontban, a kongresszus akadályozásában szintén felmentették az elnököt, ez esetben 53:47 arányban. Romney itt nem szavazott Trump bűnösségére. Az impeachment-eljárás ezzel a végéhez ért.

Donald Trumpot azzal gyanúsították meg, hogy arra kényszerítette Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt, hogy nyomozást folytasson politikai riválisa, Joe Biden ellen, így befolyásolva számára kedvezően a 2020-as amerikai elnökválasztást. A demokraták ebből kifolyólag a hatalmával való visszaéléssel, később pedig a kongresszus munkájának akadályozásával vádolták az elnököt, aki mindent tagadott. 

Az impeachmenthez kapcsolódó vizsgálatokat a demokraták szeptemberben kezdték meg. A demokrata többségű képviselőházban tanúk meghallgatása és dokumentumok megvizsgálása után decemberben döntöttek Trump megvádolása mellett. A szenátusban, ami impeachment-eljárások esetén a döntőbíróság szerepét veszi át, januárban kezdődött meg az eljárás. 

Ahhoz, hogy Trump ellen negatív ítélet születhessen, a szenátusbeli szavazatok kétharmadára lett volna szükség az egyes vádpontokban. Ebben a házban a republikánusoknak van többsége, ezért nagy meglepetés lett volna, ha összejött volna ennyi szavazat.

Összesen 82 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hillaryhoz hívjanak ki majd egy orvost.

Miért reagáltok kurbli hozzászólásaira? nem kellene ennyire mélyre menni......

Reeves, Richard amerikai újságíró:

Az amerikai mentalitásról: Mi egy önmagunk által kreált nemzet vagyunk, nem ez vagy az a nemzeti vagy faji származás, hanem egy idea elfogadása jellemez minket: elutasítása az osztály- és felekezeti különbségek által megosztott régi, korrupt világnak.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés