Nincs több sátortábor Párizsban

2020. február 4. 16:08
Felszámolták a francia hatóságok kedden az utolsó sátortábort Párizsban, ahonnan több mint négyszáz embert szállítottak el.

Nincs több tábor, ez volt a cél. A rendőrség felügyelni fogja a környéket, hogy ne alakulhassanak ki többet táborok” – jelezte a párizsi prefektúra.

A hatóságok tájékoztatása szerint a Porte de la Villette metrómegálló környékéről 427 embert, köztük négy nőt vittek el Párizs környéki befogadóhelyekre és sporttermekbe, ahol a múlt heti kiürítés után maradtak még helyek.  

Egy héttel ezelőtt jelentős rendőri biztosítás mellett összesen 1436 embert, köztük 93 gyereket szállítottak el buszokkal befogadóhelyekre és sportcsarnokokba a párizsi körgyűrű mentén felállított sátrakból és összeeszkábált kunyhókból.
A francia főváros XIX. kerületének polgármestere szerint az elszállított migránsok többsége eritreai és szomáliai származású.
Francois Dagnaud elmondta, hogy a kiürítés megkönnyebbülés a táborlakóknak és a helyieknek egyaránt.
A 2015-ös menekültválság kezdete óta csaknem negyven táborkiürítést rendeltek el Párizsban.

A legjelentősebb 2016 novemberében volt, akkor egyszerre négyezer embert vittek el. Azóta a rendőrök egy ideig a migránsok minden kísérletét megakadályoztak arra, hogy letelepedjenek a parkokban és táborhelyeket alakítsanak ki, így gyakorlatilag láthatatlanná váltak a párizsiak számára. Egy évvel ezelőtt azonban ismét több ezer migráns jelent meg a francia városokban, s ismét engedélyezte a rendőrség a letelepedésüket. A belügyminisztérium a közelmúltban viszont ígéretet tett arra, hogy minden táborhelyet felszámol a fővárosban 2019 végéig, s november óta ismét megakadályozzák a migránsokat abban, hogy az utcán telepedjenek le.

(MTI)

(Nyitókép: Francia rendőrök illegális bevándorlók sátortáborában végeznek ellenőrzést Párizsban, 2019. november 7-én.)

Összesen 12 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ha nem változik a bevándorláspolitika, ezek a sátortáborok szükségszerűen újratermelődnek majd. A másik lehetőség, hogy a francia állampolgárok minden évben felépítenek elegendő új menhelyet, aztán fizetik a személyzetet, a kaját, vizet, fűtést, internetet. És persze önként!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés