Toroczkai: Társadalmi vitára kell bocsátani a halálbüntetés visszaállítását

2020. január 31. 15:37
Nem érdekelnek a jogvédők és az EU, csak az emberek! – jelentette ki a Mi Hazánk elnöke.

Toroczkai László közölte, hogy a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településen csütörtökön egy „valószínűleg cigány etnikumhoz tartozó elkövető” megölt egy 61 éves magyar nőt. Úgy látszik a jelenlegi rendszer nem jelent kellő visszatartó erőt az ilyen cselekmények elkövetői számára. A magyar politika megpróbálja szőnyeg alá söpörni ezt problémát, elhallgatják a vidéki lakosságot sújtó bűncselekményeket. A Mi Hazánk Mozgalom az egyetlen magyar párt, amely felveti a halálbüntetés visszaállításának problémáját - mondta a párt elnöke.

Toroczkai László szerint a kiszolgáltatott áldozatok – nők, idősek, gyerekek – esetében legitim lehet a halálbüntetés.

A Mi Hazánk Mozgalom azt szeretné, hogy erről ne a külföld döntsön, hanem a magyar nép – mondta. Arra az újságírói felvetésre, hogy az EU tagjaként Magyarország nem vezetheti be ezt a büntetési formát, Toroczkai László úgy reagált: „Nem kell mindig elfogadni a status quót, főleg, ha az emberek érdekével ellentétes.”

Nem érdekelnek a jogvédők és az EU, csak az emberek! (...) Változtatni kell azon, ami nem jó!” – hangoztatta a pártelnök. Elmondta: tájékozódni fognak Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, a gyilkosság helyszínén. „Ha kell, vonulunk, erődemonstráció lesz!" – jegyezte meg a pártelnök. Kérdésre válaszolva Niedermüller Péter DK-s polgármester napokban a heteró, fehér, keresztény, magyar férfiakra tett kijelentése kapcsán Toroczkai László leszögezte, „Mondjon le, és távozzon a közéletből”, „magyargyűlölő politikusnak nincs helye a közéletben.”

(MTI)

Összesen 26 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés