Origo: Magyar György irodája 544 millió forintot perelt el az államtól

2020. január 31. 16:30
Összesen 419 ilyen börtönkártérítési ügyet intézett.

Magyar György ügyvéd az ATV Egyenes beszéd című műsorában nemrég azt állította, ügyvédi irodájával már három éve nem vállalnak börtönkártérítési ügyeket, valamint egyértelműen jelezte, semmi köze a börtönbizniszhez.

Az Origo információi alapján az derül ki:

Magyar György irodája 544 millió forintot perelt vissza az államtól. Összesen 419 ilyen ügyet intézett.

Az állam 2015 óta tízmilliárd forint körüli összeget fizetett ki kártérítés gyanánt.

A Magyar Nemzet korábbi tájékoztatása szerint van olyan elítélt bűnöző, aki nyolc és fél év fogva tartás után majdnem nyolcmillió forintot kaphatott. „Az ítéleteket az is segíti, hogy az uniós szabályozás nemcsak azt bünteti, ha nem elég nagyok a börtön ablakai, de azt is kínzásként definiálja, ha eggyel több gyilkost tesznek egy olyan cellába, ahol nem fallal, hanem függönnyel lett elválasztva a közös helyiség a vécétől” – írja a portál.

Magyar György válasza

Az ATV is felkereste az ügyvédet, aki a portálnak a konkrét állításra vonatkozólag azt mondta: „az ominózus cikket nem olvasta, de ha azt tartalmazza, hogy az Igazságügyi Minisztérium milyen összegeket utalt ki az ügyvédeknek, akkor ehhez semmit nem tud hozzáfűzni”.

Utóbb azzal egészítette ki: „az ügyvédeknek és ügyvédi irodáknak kiutalt összegek nem az ügyvédi munkadíjak, hanem az elítélteknek járó kártalanítások összegei. Véleménye szerint ezért jogsértő azt a hamis látszatot kelteni, hogy ezek az összegek a listán szereplő 65 jogi képviselő díjazása lenne”.

 Ironikusan hozzátette azt is: „Őszinte beismerő vallomást teszek. Én zárattam börtönbe a rabokat. Én fordultam a nevükben Strasbourghoz. Én hoztam strasbourgi ítéletet, hogy Magyarország változtasson a börtönkörülményeken, és fizessen kártalanítást. Ezek után én hoztam törvényt fideszes kétharmaddal, hogy a magyar bíróságok miként ítéljék meg az elítéltek kártalanítását. Természetesen én hoztam meg a magyar bírói határozatokat, hogy kinek mennyit kell kezelni, de az már nem én vagyok, aki ezeket a jogerős bírói ítéleteket nem akarja végrehajtani” – írja az ATV.

Magyar György jogász a 2018-as országgyűlési választások idején Siófok 4-es számú választókerületében a helyi választásokon is indult, az MSZP-Párbeszéd jelöltjeként.

Címlapkép: Origo, MTI 

Összesen 119 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Magy cinikus. Nem baj, azért tudjuk, amit tudnunk kell. Én már régebben is írtam, hogy ő lehetett az értelmi szerző. Beindította a bulit, aztán amikor kínossá vált számára, kiszállt belőle.

Magyar Úr csak a "stand up money"-val félmilliárdot keresett?

Ennyiért egy Felméri Péter nevű "humorszarista" le sem hajol...:
"lehajlás a szappanért,
miközben hátulról becsusszan,
ááá, nem is olyan vészes, nyugodtan ki lehet próbálni..." hasonlókról öklendezett a kockás inges:.

Felméri Péter és Magyar György a stand up csapat tagja
Felméri " stand up comedy humoristák" színeiben...

A vevőszolgálatunkon egy csaj, bizonylatolva, kimutathatóan ellopott cca. 2mFt-ot. Erre jött ezzel az ügyvéddel, egyezkedni, hogy megadnak részletben 1mFt-ot. A válaszunk rövid volt, ezzel a "tárgyalás" be is fejeződött: csak nem gondolják, hogy a kis csajt megajándékozzuk 1mFt-tal, mert lopott? Akkor megy a nők börtönébe. Péntek volt, hétfőn hozták az ellopott zsét.

Sejtés, hogy a fickója hasonló elven vas és szaniter nagykerben lopta a pénzt, abból hétfőn hozták az ellopott pénzt. Remélem ez a komcsi ügyvéd jól lehúzta őket, hogy ne kelljen böribe mennie a csajnak.

Valószínűleg van valamilyen Uniós Irányelv, aminek a jogharmonizációja lehet az említett két jogszabály. Derogációt (pl. több év átmeneti mentességet, amíg elkészülnek az új börtönök) kellett volna kérni, mert ha nem az ügyvédek rácsapnak az ügyre ( x m2 kell minden rabnak) hiszen százalékot kapnak.

Válaszok:
hátakkor | 2020. január 31. 18:02

Nem süt be eléggé a nap....... Ezért pénz jár.....
Nézd: Szögi Lajos és Marián Cosma gyilkosának kellett volna fizetni a családoknak. Nem tették. Most ne a kettő csoport kapott az európai bíróságtól kártérítést a rossz fogva tartás miatt. Nem akarok durva lenni, de egy kicsit csüt sem érdekel a Gyilkosok!!!!!!!!! lelki világa!!!!!!! Sokkal inkább érdekel a családoké, akik elvesztették egy tagjaikat, ami egész életüket végig kíséri. Ezért a gyilkosok családjának legyen fizetési kötelezettsége!!!!!! Ha havi 5000 Ft, akkor annyi, de ők is szenvedjenek a családtagjuk gyilkosságáért.....
Ezt megérted?

Miért? Család vállaljon felelősséget családért.
Te a szemetseget tamogatod- finom voltam.

Értelek. Szerinted ez az ügy rendben van. A gyilkos simán megkeresi a minimálbért és ez neked ok. Nekem még nem.

"Fidesz-közeli ügyvédi iroda kaszált a legtöbbet a börtönbizniszen
Forrás: https://kuruc.info/r/2/207795/"

Amennyire tudom az volt a gondolat hogy míg a napsütéses, edzőtermes, pingpong asztalos, nagy tévés új börik megépülnek olcsóbb a kártérítéseket fizetni mint a régi böriket felújítani. Csökken a bűnözés.

A gőz társaságban volt egy BTK-s ügyvéd. Mindig azzal kezdte hogy kiszedje védencéből hova ásta el a szajrét aztán jól lesitteltette 8 évre védencét.

A gyerekek, akik apa nélkül nőttek fel?????? Te a gyilkost támogatod. Lelked rajta, megteheted.

Pár évvel ezelőtt is lehetett olvasni arról, hogy MGy a fő tevekeny. Nem tehetek arról, hogy te nem olvastad

Ok. A ballib nagy és állandó hibája, hogy nem képzeli magát bele a másik helyzetébe. Most durva leszek:
Te egy férfi vagy. Téged megölnek. A bíróság a családodnak kártérítést itél meg, amit a gyilkos soha nem fog kifizetni. Viszont a gyilkos a nem elegendő napsütés miatt kártérítést kap és milliomos lesz.........

Válaszolj! Mit várnál el az államtól, ha téged ölnének meg?
Patyolgassak a gyilkosokat? Szerencsétlen családodnak milyen élete lenne nélküled???????

Fogadok, hogy egy jó nagyot visszarugnal a sírból. És igazad lenne!!!!!!!

A Mozgalom ellenzékből megállította a cigánybűnözést. Dobta a témát.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés