A püspöki konferencia Niedermüller kijelentéséről

2020. január 30. 12:00

Magyar Katolikus Püspöki Konferencia
katolikus.hu
Szomorúan és megdöbbenéssel értesültünk arról, hogy 2020-ban Európában, Magyarországon előfordulhat az, hogy nyilvánosan általánosítva keresztény embereket bélyegeznek meg hitük és vallási hovatartozásuk miatt.

„Szomorúan és megdöbbenéssel értesültünk arról, hogy 2020-ban Európában, Magyarországon előfordulhat az, hogy nyilvánosan általánosítva keresztény embereket bélyegeznek meg hitük és vallási hovatartozásuk miatt, ahogyan ez a napokban egy választott tisztségviselő részéről elhangozhatott. Tehette ezt a megszólaló úgy, hogy kijelentésétől – tudomásunk szerint – eddig sem a kereskedelmi csatorna, sem pártja, sem a hasonló esetekben többször fellépő érdekvédelmi szervezetek határozottan nem határolódtak el. Közleményünket az alábbiakban olvashatják.

Ezt a tragikus emlékeket idéző hozzáállást elfogadhatatlannak tartjuk, és határozottan kérjük a politikai élet minden szereplőjét, meggyőződésétől és hovatartozásától függetlenül, hogy munkáját a közjó érdekében, az etikai és erkölcsi normák megtartásával végezze.

Hitünk, kultúránk, történelmünk arra tanít bennünket, hogy tiszteljük egymást és a másik emberi méltóságát, még akkor is, ha véleményünk nem mindenben egyezik.

Budapest, 2020. január 29.

az MKPK Állandó Tanácsa”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 114 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hagyd már ezt a szegénységet. Hol van szegénység?
Ha azt mondom neked, hogy vigyél színházba, mert ezt és ezt a darabot meg akarom nézni el tudnál vinni? Igen, - két hónap múlva.
Te mit teszel értük? Arra nem voltál képes, hogy megkeresd a karitász csoportot a templomba, ahová állítólag jársz, - tuti, hogy nem - hogy felesleges bútoraid vannak és odaadnád a rászorulóknak.
Nem siránkozni kell, hanem cselekedni.

Ráadásul, milyen hőfokon és milyen stílusban.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés