Foci visegrádi tükörben

2020. január 29. 10:19

Tibor Tamás
Népszava
Felelőtlenség a javából, hogy fel sem merült, mi lesz, ha hazai csapat nélkül zajlanak majd a budapesti csoport összecsapásai.

„Ebből egyébként Magyarország profitálná a legtöbbet. Lengyelország és Csehország már biztos résztvevője az idei Európa-bajnokság huszonnégyes mezőnyének. A szlovák és a magyar válogatott sorsa a márciusi pótvizsgán dől el. Ne feledjük azonban, hogy északi szomszédaink a selejtezők során oda-vissza megvertek bennünket. Gyengélkedésünk további jele, hogy a »visegrádiak« közül mi kaptunk ki a legtöbbször (4), és Szlovákiával holtversenyben mi győztünk a legritkábban (4).

Ráadásul - dzsentri tempónk megnyilvánulásaként - kétszáz milliárdnyi közpénzt felemésztő stadionépítést beígérve, majd el is költve, részrendezőséget vállaltunk a monstre eseménysorozatban. Felelőtlenség a javából, hogy a döntéshozó(k)ban fel sem merült, mi lesz, ha az a rémkép valósul meg, miszerint hazai csapat nélkül zajlanak majd a budapesti csoport összecsapásai. Az sem ötlött fel senkiben, hogy a későbbiekben évente reálisan hány alkalommal lehetnek ott rendezvények, és mire rúgnak majd az esztendő nagy részében üresen ásítozó aréna fenntartásának, állagmegóvásának, őrzésének költségei?

Elméletileg felmerülhetnek program dúsító, bevételt növelő lehetőségek. Például a népstadionbeli kettős rangadók felelevenítése. Csakhogy azóta sok víz folyt le a Dunán. A profi, azaz üzleti alapúnak kinevezett elsőosztályú bajnokságunkban a mérkőzésenkénti háromezres átlagot alulról súroló belépővásárlóktól, bérletesektől nem életszerű olyan bevételt elvárni, ami rentábilissá tenne egy ilyen vállalkozást. Ez még akkor is igaz, ha a jelenlegi szokásokat fenntartva hol direkt, hol közvetett politikai-gazdasági ráhatással szponzorokat, hirdetőket »motiválnának« a magyar labdarúgásba történő további pénzkidobásra. Eközben az európai kupákban V4-es szinten legutóbb csak az FTC és a Slovan Bratislava jutott el a második számú kupában a csoportkörig, ahonnan nem tudtak tovább lépni. A »király kategóriába«, a Bajnokok-ligája csoportjaiba egyetlen »visegrádiként«, ott mindössze két döntetlenre képes Slavfa Praha jutott be.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 13 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Anno, amikor már rohadt minden a magyar futballban, talán a 80-as években megpróbálkozott rendet tenni, párt utasításra, jó szándékkal, persze, eredménytelenül.
Sajnos, ebben hasonló a mai rendcsinálókhoz, és itt el kell mondani, hogy ebben Viktor is részes.
Amennyiben van egy vonala, és másokat meg sem hallgat.
Pedig ez a vonal totál életképtelen.
A magyar futball a legfontosabbat, a személyiséget, a karaktert gyilkolja meg legelőször, az elavult, primitív hozzáállás, "szakértelem" mögé bújva.
És ez Tibor Tamásék óta, de már előbb, a 60-as évek elején kezdődött és azóta is dübörög.
Még a pár tehetséges ember is csődöt mond, törvényszerűen, mert maga a magyar mebtalitás a legrosszabb arcát mutatja, ha futballról van szó.
Ez van.
Lehetne változtatni, sőt már kellett volna.
Bűncselekmény, ami a fiatal játékosokkal, de a felnőttekkel szemben is történik.
Lélektani bűnözés, a személyiség eltorzítása, lélekgyilkosság.
A gond az, ha ezt elolvassa egy átlag edző, vezető, fogalma nincs, mit is akartam ezekkel mondani.

Megmondom őszintén, nem tudom.
Van, amikor a gép bejelez, most éppen megfeledkeztem róla, erre jött a kérdésed.
nem foglalkozom vele.
ha jelez, felszabdalom copy-paste-val.
Ehhez is hozzá lehet szokni.
Viszont, nekem nincs e-mailem, ha lenne, megküldeném a Mandinert, persze finomabban, hogy menjenek a picsába, amiért eltűrik hogy a nickrablók szétverjék az oldalt.
Dodó, Türelem, ez csak kettő, de szerintem lassan levadásznak mindenkit, elvéve a hsz-eléstől a motiváltságot.
Képzeld el, ha yanoo elkezdene teljesen más töltetű hsz-eket írni.
Valamit csináljon, aki tud e-mailezni.

Nem egy nagy ügy lenne, szerintem nem figyelnek.
A nicknév bejelentkezési törzslapján megvan a hiteles személyi, névvel, címmel.
Ez a név, cím törölve a Mandiról, álljon bármilyen nick mögötte, ennyi.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés