Niedermüller: Nincs miért bocsánatot kérnem

2020. január 28. 22:06
A Demokratikus Koalíció alelnöke úgy véli, félremagyarázták a mondatait.

Ahogy megírtuk, múlthéten Niedermüller Péter az ATV műsorában az alábbi kijelentést tette:
Hogyha megnézzük azt, hogy mi marad, ha lehántod ezeket a gyűlöletvalamiket, ugye fölsoroltuk: a nem-magyarok, a mások, a migránsok, a romák, a nem tudom én mik, akkor ott marad egy rémisztő képződmény középen, ezek a fehér, keresztény, heretoszexuális férfiak – meg azért nők is vannak közöttük. Ez a családelképzelés. Ez azért borzalmas, mert ha megnézzük, hogy a világon mindenütt az úgynevezett fehér nacionalisták miből állnak össze: ebből, mondom csöndesen nektek.

Niedermüller ismét az ATV-ben járt. Kijelentette: szerinte nincs miért bocsánatot kérnie. „Az egész beszélgetés arról szólt, hogy a kormány a különböző megkülönböztetéseken, diszkriminációkon keresztül, hogyan hoz létre egy politikai csoportot. Ez a fehér, keresztény, heteroszexuális – az elmúlt néhány hónap ideológiai terméke. Ezzel kampányol a miniszterelnök” – fogalmazott R a polgármester. Szerinte soha, sehol egy fél mondattal nem beszélt társadalmi csoportokról, hanem ideológiáról volt szó.

„A miniszterelnök néhány héttel ezelőtt egy politikailag kezelhetetlen és gusztustalan mondatot mondott. Senki fel sem kapta a fejét” – tette hozzá a DK alelnöke.

„Ha nem is vonja vissza, amit mondott, nem gondolja úgy, hogy a stílusért bocsánatot kéne kérnie?” – tette fel a kérdést Rónai Egon műsorvezető az adás végén Niedermüllernek. „Semmi miatt nem kell bocsánatot kérnem” – szögezte le a DK-s politikus. Végül Rónai kért elnézést azoktól a nézőktől, akiket a műsorban elhangzott mondatok megbántottak.

(ATV)

Összesen 143 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Niedermüller természetesen hazudik: "Szerinte soha, sehol egy fél mondattal nem beszélt társadalmi csoportokról, hanem ideológiáról volt szó."

Korábban ezt mondta: "ha megnézzük, hogy a világon mindenütt az úgynevezett fehér nacionalisták miből állnak össze: ebből"

Szóval a fehér nacionalisták ideológiákból állnak össze, nem társadalmi csoportokból.
Aha.

A fehér, keresztény, hetero "rémisztő képződmény": az bizony akármilyen kontextusban rasszizmus.

"Ez a fehér, keresztény, heteroszexuális az elmúlt néhány hónap ideológiai terméke."
Ez egy kétezer éves termék. Hogy léphettél harmadik osztályból negyedikbe egyáltalán?
A fehér és heteroszexuális pedig több tízezer éves termék.
A galádságod bizonyítása után a hülyeséged bizonyítása már teljesen fölösleges.

Ha úgy nézzük, hogy Niedermüller saját egykori nyilatkozata szerint csak bohóckodás lenne az, ha ő polgármester lenne, hiszen nem ért hozzá, akkor nézhetjük úgy, hogy csak azt teszi, amit előre megmondott.

A baj azzal van, hogy Niedremüller kizárólag a mai liberalizmus létjogosultságát hirdeti, megtagadva azt, hogy másféle világlátásnak is ugyanannyi létjogosultsága van. Ez pedig a náci és kommunista történelmi csontvázakra emlékeztet. Niedermüller kirekesztő, árkot ás, mert nem képes elviselni a másik véleményét.

A bohócok valahol mindig az igazságot mondják ki, Niedermüller, aki vállaltan bohóc viszont önkényuralmat hirdet. Amúgy pedig hatalmas kupleráj van az általa vezetett önkormányzatban. Olyantól tudom, aki ott dolgozik. A régi kommunista időket idézve kádereznek, magánélettel kapcsolatos kérdéseket tesznek fel.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés