Niedermüller Péter esete a fehér, hetero férfiakkal

2020. január 27. 9:59

Szilvay Gergely
Mandiner
Nincs is jobb, mint behozni az országba olyan törésvonalakat, amelyek itthon nem léteznek.

Én nem tudom, miért volt szükség a DK-s hetedik kerületi polgármester részéről megereszteni egy ferhérkeresztényheterózást; trollkodásból? nem volt jobb ötlete? tényleg komolyan gondolta? Esetleg történt valami a DK-ban, amiről el kell terelni a figyelmet?

Ő persze utólag azt állítja, hogy amikor azt mondta, hogy „a fehér, hetero keresztények rémisztő képződmények”, azt ő a kormány kommunikációjáról folytatott beszélgetés kontextusában mondta. Ez azonban gyenge kifogás, akkor ugyanis úgy kellett volna fogalmaznia. Ráadásul egy maga alkotta képződmény ellen küzd, az a Fidesz „fehér, nacionalista retorikája”. Csakhogy ilyen retorika nincs.

Niedermüller Péter igyekszik tanulni a nyugati progressziótól, árgus szemekkel figyeli, melyek a kurrens témák a fejlett nyugaton, s nagy fantáziával megtalálta a nyugati szélsőbal kedvenc témáját. Hatalmas fantázia szükségeltetett hozzá.

Nincs is jobb, mint behozni az országba olyan törésvonalakat, amelyek itthon nem léteznek.

És nincs is jobb, mint importálni az identitáspolitikát. 

Esetleg várjuk a magyar gyarmatosításra és a hazai rabszolgaságra vonatkozó elítélő mondatokat. 

Pár évvel ezelőttig azt hallgattuk a magyar baloldaltól, hogy tilos általánosítani. Úgy látszik, ez alól már nem csak a „többségi társadalom”, illetve a „középosztály”, hanem a „fehér, hetero, keresztény” is kivétel lett. 

Nos, ez tulajdonképpen fordított rasszizmus: Niedermüller Péter általánosító, sértő megjegyzést tett olyan tulajdonságaik alapján, amelyekről nem tehetnek. Javaslom, ezután Niedermüller Péter identifikálódjon fekete, transz, muszlim nőként.

Persze ha valakikben majd feltámad az önérzet, és meghirdetik a Büszke Fehérek Menetét, akkor Niedermüller majd rasszistázik egy jóízűt, miután ő maga generált egy botrányt. 

Tekintve a fehér, keresztény, heterók nagy számát az országban (még nagyobb számát, ha a keresztényt kivesszük vagy nem hívőt értünk rajta), választásmatematikailag nem épp a győzelem felé visz a niedermülleri kirohanás. És nem látom magam előtt a DK-s tömegeket sem, amelyek értékelik a kiszólást.

Végül szeretném kifejezni részvétemet Niedermüller Péter felé, amiért kénytelen fehér férfiként élni, egy valamennyire keresztény országban. Strasbourgban legalább az utóbbira emlékeztet néhány templom – számára a francia jakobinizmus nyilván kellemesebb légkör lehetett volna. 

Összesen 67 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ugyanmár!
Niedermüller Péter csak festi magát és szappanozna, hogy "demokratának" nézzen ki.

Nem csak Niedermüller érdekes ebben a történetben, hanem az elvbarátai is, akik nem csak hogy osztoznak a véleményében, de ki is segítik a vén hülyét az ideológiai útvesztőben.
Ugye az újságíró hölgy (168 órás vagy népszavás, nem tudom) késlekedés nélkül tesz pontot a mondat végére, hisz ő mondja ki a végső bűnt: "...férfiak", majd pedig a giliszta Párbeszédes politikus teszi fel az i-re a pontot, hogy antifeministák, amely mintha súlyosságában már a rasszizmus vagy az antiszemitizmus megfelelője lenne.

"És nincs is jobb, mint importálni az identitáspolitikát."

Az identitáspolitikát nem kell importálni jelen van nálunk is, örök időktől fogva. Zsidók, cigányok miatti permanens jajgatás, közben megállás nélkül a többséget baszogatni, rasszistázni, antiszemitázni. Népi-urbánus ellentét folyamatos szítása, stb...

Ami új ebben a fehér-heteró-keresztény valamiben, vagy a múltkor "testszégyenítés" témában, Schobert kapcsán, az a nyugati minták átvételével való próbálkozás. Remélhetőleg ezek nem fognak sikerülni. Nálunk, hálistennek, a radikálfeminista, meg az elembétéelkúró rikács is sokkal gyengébb eredményeket tud felmutatni, mint nyugaton.

Igen, az nekem is feltűnt, hogy a nyugati progressziót másolja - de ezzel nincs egyedül, a hazai bal mindig is ezt csinálta, az amerikai négerproblémákra húzták rá a hazai cigányhelyzetet is. Előtte meg a szovjet progressziót követték, nincs ebben semmi meglepő.
Viszont: nincs olyan, hogy ellenrasszizmus. Csak rasszizmus van. Ahogy pozitív diszkrimináció sincs, valakit mindenképpen diszkriminál.

A megfejtés az az, hogy Niedermüller buta mint a föld. Akart valamit
mondani és ez sikerült. Nincs ezzel semmi baj, csak azt azért kérném,
hogy ennyi ésszel ne akarjanak országot vezetni. Pont elég kihívás nekik
a saját háztartásuk.

Ilyen az, amikor Niedermüller előben osztja az észt, több mint fél órán keresztül: dadog, hebeg, hülyeséget beszél. Primitív, poszt-bolsi mantrát, avítt, sztereotíp paneleket nyom, nincs önálló, eredeti javaslata a gyöngyöspatai konkrét problémához.

Létezik-e kínosabb jelenség, mint a szenilisbe hajló poszt-poszt-konstruktivista poszt-marxista "értelmiségi"?

Szélhámos.
Ennyi.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés