Az Unióban a helyzet változatlan

2020. január 27. 22:48

Fricz Tamás
Magyar Nemzet
Az unión belüli politikai meccsekbe külső, senki által nem választott erők avatkoznak be a szuverenisták és hazánk kárára.

„Ugyanis egyfelől például örülhetünk Várhelyi Olivér biztosi portfóliójának (a szomszédsági és bővítési területet kapta, ami stratégiailag nagyon fontos), ám a legkevésbé sem lehetünk elragadtatva attól, hogy Frans Timmermans és Margrethe Vestager dán liberális politikusnő ügyvezető alelnökök lettek, Věra Jourová cseh liberális politikusnő pedig alelnök, ugyanis mindhárman elkötelezett föderalisták, globalisták és bevándorláspártiak.

És ami nagyon ide vág: mind a hárman nagyon jó kapcsolatban állnak Soros Györggyel, Věra Jourová például nemrég személyesen találkozott az idős filantróppal, a nemzetek nagy szerelmesével…

Mindehhez hozzátehetjük az elvileg legfontosabb uniós intézményt, az Európai Tanácsot, melyet a tagállamok mindenkori állam- és kormányfői alkotnak, s jelenleg itt is leginkább megosztott erőviszonyokról beszélhetünk; s amelyben a szuverenista oldalnak nincs többsége, de vétózni képes a föderalista tábor politikai akaratát.

Elvileg tehát az unión belül valahol döntetlenszerű állapotok alakultak ki, ám van egy kis probléma, amire Orbán Viktor is utalt: a globális pénzügyi elit, élén Soros Györggyel és hálózatával, kívülről igyekszik beavatkozni a folyamatokba, méghozzá természetesen a nemzetiszuverenitás-ellenes erők oldalán, ami a leglátványosabban éppen a hazánk, illetve az Orbán-kormány elleni vehemens fellépésben mutatkozik meg a legplasztikusabban. (Lásd a legutóbbi, 7-es cikkellyel kapcsolatos elítélő EP-határozatot.) Márpedig ha egy ilyen patthelyzetben egy harmadik, kívülről jött fél is beavatkozik, akkor az semmi jóval nem kecsegtet.

Másképpen szólva: az unión belüli politikai meccsekbe külső, senki által nem választott erők avatkoznak be a szuverenisták és hazánk kárára.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 26 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés