Miért nem nyerhetett az ellenzék Győrben?

2020. január 26. 21:32

Böcskei Balázs
Azonnali
Az ellenzéki munka ellenére is a város nem látta okát a változtatásnak: rend, fesztiválok, csinosodás, fizetőképesség, Audi.

„A győriek egy része pedig pontosan tudta, mi zajlik a városházán (helyesebben mi az, ami pont nem ott zajlik), de közben az MSZP kvázi teljesen eltűnt a városból, ellenzéki életjelet az októberi kampányban, országosan megismertté lett Glázer Tímea (DK-ja) mutatott. A Momentum az EP-választáson a városban 5419 szavazatot kapott, ezzel rövid politikatörténete során 2019-re a második ellenzéki erő lett Győrben. Minden más párt történelem vagy »örök esély«. Ugyanakkor az egyes 2010 utáni eredmények azt is mutatták, hogy az ellenzéki munka ellenére is a város nem látta okát a változtatásnak: rend, fesztiválok, csinosodás, fizetőképesség, Audi.

Döntő, hogy az Audi is megtalálta a helyét a rendszerben: mert senki sem gondolhatja azt, hogy a komplett városokat és országrészeket uraló német járműipari óriás érintettjei ne tudták volna, hogy a polgármester és körei hogyan jutnak földhöz, és hogyan keresnek azon és az Audin akkorát, hogy annak egy egységére egy globális értékesítési láncban nyertes oldalon ülő autós vezér is azt mondaná: »Korrekt. Das ist korrekt.«  Jó volt ez így mindenkinek.

Ennek nem tett be, csak éppen kibillentette azt – azt viszont szépen – a Borkai-ügy. Személy szerint engem meglepett, hogy október 13-a olyan szoros volt, mint az ismert. Ahogy országosan kevéssé, úgy Győrben jobban működhetett a Borkai-faktor. Helyesebben a Fidesz rosszabbik arca. Az, ahogy ledaráltak világokat, aktorokat, sajátjaikat, a Kisalföldet, az ellenzéket. Hogy ricsajossá tették Győrt, miközben az ottaniak az Audi-gépsor zakatolásánál nagyobb zajt nem kívánnak elviselni. És persze minden más egyéb politikai, intézményi ok is volt a háttérben, de ezeket az olvasók mind ismerhetik (például kvázi egy ellenzéki induló, protestszavazás, stb.).

Így érkeztünk el 2020. január 26-ához.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 178 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mert Fletó egy ócska bukott szar, azért.

A cikk nem az október 13.-i budapesti ellenzéki győzelemről szól. Nem vetted észre?

Akkor Budapesten, a nemes eszmék, elvek győztek októberben? Most nagyon megnyugodtam. :)))))))

Értettem Professzor Úr! Köszönöm az eligazítást! :D

Ne felejtsük el, Böcskei immár hivatalosan is állami (önkormányzati) pénzből írja ezeket a semmitmondó kampányszövegeit.

Ugyebár "önkormányzati főtanácsadóvá" avanzsált Karácsony stábjában.

"Az ellenzéki munka ellenére is a város nem látta okát a változtatásnak"

Szerintem meg pont az ellenzéki munka miatt nem szavaztak az ellenzékre, legalábbis részben. A szavazók láthatták, miféle munkát végez az ellenzék, pl. Budapesten, és kevéssé örültek a látványnak.

Ahol a választók jutalmazzák a valós teljesítményt, ott a Fidesz-KDNP nyer. Ahol a szemfényvesztő ellenzéki "összefogás" üres ígérteinek felülnek, ott pedig nem nyer. Ez történt Győrben is.

Bölcskei!
A "jó példáról" miért nem írsz, amit az összefogott győztes ellenzék mutat 100 napja?

"Igen, a Fidesz kiárúsítja az országot. Igazi nemzeti karakter."

Nosza akkor bizony te is tegyél feljelentést, hiszen ez összehasonlíthatatlanul nagyobb ügy mint amikor te ajánlottad itt nemrég, McLane parancsnoknak:

"McLane parancsnok 2020. január 26. 21:55
10
@ráadás-éve
A botmixeres Che atka lemondott már?
A szexuális zaklató Donáth Anna lemondott már?"

"ráadás-éve 2020. január 26. 21:58
4
@McLane parancsnok
Tegyél feljelentést."

TEHÁT, TE IS TEGYÉL FELJELENTÉST! OK?

Ezzel azt is elismerte, hogy Borkai jól dolgozott. Pedig nem is akarta:-))))

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés