Haláleset Csenyétén: a polgármester a mentősöket okolja

2020. január 26. 15:46
A borsodi faluban a polgármester állítása szerint a mentősök a rendőrök nélkül nem mentek be a cigányok közé, a várakozás ideje alatt pedig meghalt a beteg.

Kiss István, Csenyéte polgármestere azt közölte a Facebookon, hogy egy ember rosszul lett, mentőt hívtak hozzá, és a mentők ki is értek, de nem voltak hajlandóak a roma telepre bemenni, megvárták a rendőröket.

Egy szemtanú szerint a rendőrök 20-30 perc múlva érkeztek ki, és eközben a beteg meghalt.

A polgármester azt ígérte, feljelentést tesz – írja az Index. A 444.hu-nak azt írta a mentőszolgálat, hogy keresik a riasztott mentősöket. A rendőrök azt írták, „az Országos Mentőszolgálat jelzése alapján jelentek meg a településen, ahol a helyszíni szemle megtartása mellett biztosították a mentősök munkavégzését is. Az Encsi Rendőrkapitányság az Általános Közigazgatási Rendtartás keretében vizsgálja a rendkívüli haláleset körülményeit, bűncselekmény elkövetésére vonatkozó adat információ nem merült fel”. 

A mentősök azt közölték az Index portállal:

„A jelzett esetben a mentőhíváskor egy élettelenül fekvő férfiről tettek bejelentést, ezért két mentőegységet is riasztottunk, valamint a protokollnak megfelelően telefonon keresztül segítettük az ott tartózkodókat az újraélesztés megkezdésében. A mentőket már telefonon keresztül szidalmazás, fenyegetés érte (az elhangzottakat hangfelvétel dokumentálja), ezért a helyszínre küldött bajtársainknak a biztonságos betegellátás érdekében rendőri segítséget, védelmet kértünk. A házból kihozott beteg újraélesztését a mentők is folytatták, de a beteg életét sajnos nem lehetett megmenteni, a halál okát szakértői vizsgálat fogja tisztázni. A veszélyeztetettség az ellátásban résztvevő mentők számára kritikusan nehéz helyzetet teremtett, szolgálatukat folytatni nem tudták, ezért számukra pszichológus segítségét biztosítjuk. A hátrányos megkülönböztetés vádját visszautasítjuk, a mentők fontos alapértéke az egyenlőség, az a hivatásunk, hogy a lehető legjobb ellátást minden rászoruló számára egyformán biztosítsuk.”

Összesen 234 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A mentősök beszámolóját azért meghallgatnám, mi vezetett odáig, hogy nem szaladnak ész nélkül életet menteni. Nyilván a cigányok sokat tettek, hogy ez a protokoll alakuljon ki. A mentős is ember- a saját életét jobban félti mint a másét.

A hír hallatán páran elégedetten elmosolyodtak. A TASZ-Helsinki-Amnesty vonal ebből Strasbourgi verdikttel megtámogatott vádbeszédet lát a Fidesz rasszista politikája ellen. "Magyar" ügyvédúr már a sikerdíjat osztja-szorozza, az ellenzékben meg a cigányszeretet ismeretlen érzése hatalmasodik el- Feri majd kiírja a táblára a nyakában: "Én is halott cigány vagyok!"

Ha azt tudod, hogy Felvidék nem Szlovákia, akkor olyan idétlen balfaszság azt írni a 600 éve integrálhatatlan cigányságról, hogy "tíz év alatt nem sikerült..."

Kösz, de őszintén nem lepett meg...

600 év lesz az. Északnyugat-Indiában, ahol cigányaink legközelebbi rokonai a dalitok élnek, ezer években mérhető a kívülállásuk. Tudniillik ők ott is a város- és faluszéli putrik lepukkant lakói, pedig ott a rasszizmus nem játszik, mindenki okker...

Ahogy olvasom, már a telefonban cifrábbnál cifrább fenyegetések érték a mentőszolgálatot, "megdöglesz te rákos paraszt g*ci"...csak a szokásos.
Így jártatok, kedves cigány barátaim, tanuljatok meg viselkedni, de legalábbis ne halállal fenyegessétek azokat, akiktől a segítséget várjátok, és akkor érkezik a segítség, máskülönben oldjátok meg magatok.

Csenyéte, valahonnan ismerős. Az ember rákeres- bingó! A feledhetetlen ruha és cipőosztás...

"A Mazsihisz és a Magyar Iszlám Közösség közös segélyakciója fulladt botrányba Magyarország legszegényebb településén. Akinek csak felemás cipő jutott, eltüzeli. Nézze meg, az ország legszegényebb családjáról és településéről készült korábbi videóinkat."

http://propeller.hu/itthon/282..

https://www.youtube.com/watch?..

És ide nem akartak bemenni a mentősök? Csoda hogy a rendőrök be mernek menni...

A mentősök közleménye szerint mentés közben megfenyegették őket.
Gondolom erre van protokoll, hogy ilyenkor mi a teendő. Az én olvasatomban egy cigányembert megöltek a családtagjai.

Egyébként kedves indexesek milyen érzés egy halálesetből politikai
szart kavarni? Remélem legalább nektek jó ez az egész, mert mindenki
másnak baromi rossz.


Mikor hívom a mentőket egy életveszélyes sérülthöz, az első kérdésem
rendszerint az, hogy kire szavaz, mert ha nem úgy ahogy én, akkor
inkább ne is jöjjön.

Mér, mit csinált Orbán?

Igen, olyan ez kicsiben, mint Svédország, Franciaország, Németország, Holandia, vagy Belgium nagyvárosaiban a mocskos muszlim migránsok normalitásból kihasított negyedei.
Az ómigránsaink ilyen szempontból azonosak a szektátok által Európára szabadított muszlim és fekete csürhével.

Kíváncsi vagyok, hogy a belvárosi elefántcsonttornyok lakói vajon ugyanolyan remek érzékkel cuppannak-e rá majd az ügyre, ahogy tették ezt a gyöngyöspatainál, és sírják vele tele a médiát...a Fidesznek már nem is kell egyebet tennie, csak kérnie egy kávét.:)

Kb ahogy Orbán Viktor egy kihívott mentőhöz.

Szerintem meg azért fenyegették meg a cigányok a mentősöket, mert
fehér, heteroszexuális kereszténye képződmények, és mint ilyenek,
rémisztőek.

De érted ugye, hogy kurvára nagy luftot rúgtál?

Hát persze, hogy nem. De mondjuk a paki muszlimokkal már tökéletes az átfedés: mindkettő hihetetlen belterjes, nagy endogámia fokú etnikai csoport, az emiatt kialakult klán rendszerű struktúrákkal. A humán személyiségjegyeik is hasonlóak, gyenge intellektus, a bűnözésre való hajlam, agresszivitás, az empátia hiánya a klánon kívülivel a szükségletek elhalasztásának a képességtelensége.

Úgy tűnik, most ez a baloldali csodafegyer, a cigány-magyar ellentét kiélezése.
Még mondja valaki, hogy nem csak ártani és pusztítani tudnak.

Köszi, ez fontos infó- a Fidesz csak tud valamit...

A svédországi Malmő Rinkeby negyedében sem mennek be a mentősök-tűzoltók- sőt a rendőrök sem egy autóval. Pedig ők másfél millió felett keresnek. Ott szerinted mi gátolja őket?

Ezt írtam kunfia haverodnak- a Jobbik most már a szekta teljes jogú tagja, mielőtt elkezdesz védekezni...
"Igen, olyan ez kicsiben, mint Svédország, Franciaország, Németország, Hollandia, vagy Belgium nagyvárosaiban a mocskos muszlim migránsok normalitásból kihasított negyedei.
Az ómigránsaink ilyen szempontból azonosak a szektátok által Európára szabadított muszlim és fekete csürhével.

Akkor a Széchenyi -díjas Rosival prof a te embered! Ő kezdett jó hat éve egy cigány orvos projektbe. Az volt a narratíva, hogy évente 10-15 cigány identitású orvost képeznek, akik majd végzés után Borsodba-Baranyába mennek gyógyítani a népüket. Évente 20 válogatott cigánygyereket gyűjtöttek az ország középiskoláiból és egy éves bentlakásos képzést csináltak nekik, hogy a SOTE-n el tudják egyáltalán kezdeni az első évet: fizika-kémia-biológia oktatás, cigány kultúra, színház, étterem- szóval egy valóságos mai Pygmalion.
Aztán 16-ban már arról volt szó, hogy évfolyamonként egy-két egészségügyi diplomás lesz az output, 2018-ra meg már be is zárt a birkaiskola-tán egyetlen orvos lesz az egész projekt végeredménye. Vajon lemegy-e Borsodba?

Sőt, migránsaink is vannak: ómigránsok. Ha ti valaha hatalomba kerülnétek, akkor meg lenne újmigránsunk is- jönnének testvéreitek, a muszlim kanok...

Kicsit elavult vagy. A Debreceni Egyetem végzett egy eléggé hiteles felmérést a cigányságról. Elemzésük szerint a cigányság lélekszáma napjainkban 870 ezerre tehető.
http://ciganymisszio.reformatu..

Azonban gondolkodj egy kicsit. Szerinted ki vallja magát cigánynak? Illetve az, hogy ebben a halmazban mi a foglalkoztatás az vajon jó eséllyel rávetíthető-e a rejtőzködő cigányokra? A válasz igen, azzal a megkötéssel, hogy a rejtőzködő rétegnél valószínűleg jobb lehet a foglalkoztatási adat.

Hát persze, öt év óta azért van Brüsszel célkeresztjében, mert mindenkit beenged. Az állampolgárságot nem kapó vendégmunkás az ugye szerinted azonos a papír nélküli szomáliai, vagy marokkói muszlim kanokkal? Jól gondolom?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés