Győri időközi választás: ma kiderül, ki lesz Borkai Zsolt utódja

2020. január 26. 9:27
Íme a legfrissebb részvételi számok. Mutatjuk a 17:00-ás adatokat!

Az utolsó percig mozgósították szavazóikat a győri polgármester-választás indulói. A városban ma tartanak időközi választást.

Győrben a névjegyzékben szereplő választópolgárok száma összesen 101 629 fő – derül ki a Nemzeti Választási Iroda adataiból.

 

Reggel 07:00-ás adatok szerint a részvételi arány még nem érte el az 1%-ot (0,82%), 854 fő jelent meg a szavazóurnáknál.

A 09:00-ás adatok 5,24%-os részvételi arányt mutatnak, amely 5323 szavazót jelent.

Délelőtt 11:00-kor a részvétel 14,87%-os, már 15 110-en adták le a voksukat.

A délután 13:00-ás összesítés szerint 22,8%-os a részvételi arány, kora délutánig 23 168 győri szavazó ment el leadni voksát.

15:00-kor a részvétel 30,19%-os. Ez 30 680 szavazót jelent.

A 17:00-ás adatok szerint a választók 37,68%-a ment el szavazni, mintegy 38 289 ember.

 

***

Eddig kevesebben szavaztak, mint az októberi önkormányzati választásokon ugyanekkor, ám időközi választásokon ez nem ritka jelenség.

 

2019. október 13. 17:00

2020. január 26. 17:00

***

 

A polgármesteri címért hatan indulnak

Dézsi Csaba András, a Fidesz jelöltje péntek az Egyenes Beszédben azt mondta: szükség van arra, hogy kivizsgálják Borkai Zsolt ügyeit, de szerinte ez a hatóság dolga, és nem a polgármesteré.

Ezt ki kell vizsgálni, rendőrségi feljelentések vannak, ezt én segíteni fogom természetesen. De, hogy csak abból éljen valaki öt éven keresztül, hogy balhét kavar a városban, ezt nem szabad. Ezt nem szabad engedni. A másik pedig, hogy nekem van egy csapatom, akik ezt a 20 pontos rendszert, ami már 30 pontos, mert járom az embereket. Egy gazdasági stabilitást kell elérni, ami most van, de nyilvánvalóan tovább kell növeszteni a lábainkat” – mondta Dézsi Csaba András.

Az ellenzék közös jelöltje a tiszta közéletet tartja a legfontosabbnak. Pollreisz Balázs mellett az MSZP választmányi elnöke, és Karácsony Gergely főpolgármester is kampányolt.

Egy olyan értékrendi választás van ebben a városban, ahol aközött kell választaniuk az embereknek, hogy a becstelenek, vagy tisztességesek lesznek többségben városban” – mondta az atv-nek az ellenzék jelöltje.

Összesen 225 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Majd este nézd meg a saját gatyadat.
Hajrá Dézsi, hajrá Győr!

A DK van itt:-)
Riadolanc. Fizetnek nekik érte.

Tudod, mi nem hitelt veszünk fel, hanem hitelt tudunk adni:-))))(
Jó nagy különbség:-))))

Csak öten vannak újak. Nem túl erős csapat. Ebből is látszik, hogy ők félnek, mert ide lettek hajtva.
Nem kell velük foglalkozni estig:-)

A DK hogy eltüntette a Glázer Tímeát. Biztosan vaj van a fején.

Mindegy. A nevük új.

Azt el kell ismerni, hogy a Borkai ügybe Glázer is belebukott.

Hogy stílusos legyek: hallgassanak a szívükre:-)

Este már egy sem lesz itt.

Én is így vagyok vele. Meg a Hornnal is.

A DK is bukott Győrben:-) nem mert indítani jelöltet:-))))) hozzájuk érték a szálak videó ügyben.
Nem lett megsemmisítse a videó, pedig Borkaiek fizettek 10 millát. Valami genny mégis felhasználta a másolatot.

"Az megvan, hogy ez a primitív faszekerce ezzel lebecstelenezte a győriek döntő többségét?"

Én úgy értelmezem, hogy nyilvánvalóan a DK, és csatolt részei a becstelenek. Hiszen miféle ember szavaz egy ilyen hazaáruló, neoávós alakulatra?

A győriek meg jobb, ha lelkileg felkészülnek arra, hogy náluk is klímavészhelyzet, meg hatvannyolc alpolgármester lesz, ha ezt a ragyásképű bolseviket szavazzák meg.

Biztos azt hiszik, hogy ezzel befolyásolják a szavazás eredményét. Amennyi eszük van ezeknek a libsiknek...

Látom haladóink nyugtalanok.... :) Lehetnek is.

A mandier holnaptól sem lesz olvasható. Egy olyan honlapot nem érdemes olvasni, amely képtelen elhallgattatni a cigányozókat, zsidózókat, a primitív bunkókat, ocsmány beszédűeket.

Korábban javasoltam, hogy a konzervatív, s a normális, intelligens emberek ne reagáljanak az ismert primitív bunkókra, okos, de tudatosan heccelő trollokra. Vajmi kevesen fogadták meg a javaslatomat, így a mandiner színvonala a béka feneke alá süllyedt. Döntően a mandiner szerkesztőségének köszönhetően, de a normálisak közül sem ismerték fel néhányan, hogy miért káros, ha reagálnak, s miért nem csak egymás közt cserélnek véleményt.

A mandineren az öregek csatáznak, mennek ölre, senki sem fogja meggyőzni a másikat, a csata eredménye nem itt fog eldőlni, hanem az utcán, a tereken, a fiatalok dominálta online világában, a Fidesz vezetőinek alkalmasságában, avagy alkalmatlanságában. Győr ma e téren is vízválasztó lesz.

Te most tényleg egy olyan felméréssel kampányolsz, amelyik szerint 52%-on áll a Fidesz?!?

Ciklus közepén, "félmillió szavazó elvesztése" után, egy elvileg az összellenzéki moslékkoalíciót aktivizáló októberi önkormányzati választás árnyékában?

Váó.

Dézsi nagyságrendekkel megfeleőbb választás, mint az MSZP-s Pollreisz a másik oldalon. Ne vicceljünk már. Pl. Miért nem az októberi jelöltjét indította a DK-MSZP-stb.?

Ha fordított lenne a felállás, azaz az összellenzék állította volna Dézsit, vagy valami hasonló kalibert, a Fidesz meg egy ilyen líderező pártmunkás nímandot, már a komplett ballib média sztája lenne a jószándékú, jófej, elismert és városvezetésben is tapasztalt kardiológus, kiemelve a minőségi kontrasztot a fideszes jelölttel szemben...

Dézsi persze veszíthet, de ha ez bekövetkezik, az nem a jelöltek minősége miatt lesz, hanem a Fidesz jelenlegi relatíve gyenge népszerűségét fogja jelezni.

Borkai helyzete pedig tarthatatlan volt, szóval ebben nem értünk egyet.

Glázer egy masod-harmadbeli politikus. Hozzá képest Pillérét negyed-otodvonal beli. Nem hiszem, hogy a győriek egy ilyen gyengécskét megszavazták maguknak.

Még valami.

Én is tartok a mai választás eredményétől, nyilván.

De ha objektíven akarjuk elemezni a helyzetet, akkor hozzátartozik a képhez az is, hogy VALÓSZÍNŰLEG Borkai személye október 13-án inkább már vitt, mint hozott szavazatokat. Tényleg nagyot szólt a botrány, elég megdöbbentő volt a felvétel. Feltételezésemet alátámaszthatja az is, hogy számos kerületben a fideszes képviselőjelölt több szavazatot kapott, mint Borkai, feltűnően sok volt az érvénytelen szavazat a polgármesterválasztáson, és elég sok szavazatot kapott a két civil jelölt. Én arra tippelnék, hogy ha október 13-án Dézsi van a szavazólapon Borkai helyett, akkor (Borkai sikeres regnálása ide vagy oda), nagyobb lett volna a különbség.

Illetve a mai válaztáson nyilván Dézsi esélyeit növeli az, hogy óriási fideszes többség van a közgyűlésben, logikátlan lenne ezt a még csak nem is nagyformátumú MSZP-st megválasztani polgármesternek. Még a nem fideszesként egyéniben egyedül győzni tudó, függetlenként bekerült (az összellenzék által támogatott!) képviselő is nyíltan Dézsi mellett állt ki.

Ha Dézsi kikap, az a Fidesz jelenlegi gyengeségének a jele lesz, nem a jelölt személyét minősíti.

Ennyi.

Egyébként középtávon majd lehet revolverezni az összellenzéket ezzel is: Gajda, Lackner, Wittinghof stb. a mai napig hivatalban vannak, és fel sem merült a lemondásuk...

Dézsi lesz, te meg bús buziként pár napig nem akarsz majd a mandin tündökölni- kommentfaltúró büdös lipsi...

Benne vagyok- legyen Dézsi, te meg dumálj még, szabad a szó...

És akkor játszunk el a gondolattal, hogy a Fidesz, miután 2018-ban kiderült milyen kompromittáló és fatális videó van Borkairól, elköszön az Adria vándorától és ugyanígy Dézsit indítja. Nagyobbat álmodva, mondjuk Borkai korrupciós ügyeit is megszellőztetik, és Rogánt is elküldik még szeptember előtt. Ma Tarlósnak hívnák Budapest polgármesterét és Dodó max a kapuvári buzibárban keltene hullámokat...

Szerintem nincs teljesen igazad.

Inkább az a lényeg, hogy 2006-ban volt egy nagy fordulat - és akkor ÉPPEN Borkai, Páva stb. voltak a Fidesz-jelöltek.

Vagy remélhetőleg nem. Nehéz lenne pár év múlva megint az üszkös romoktól újrakezdeni...

Teljesen értelmetlen Kubatovozni. A HVG bevallotta, amit mindig is tudtunk: a ballibnek is van szavazói listája:-)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés