Gyöngyöspata: közvetlen konzultáció kezdődik az érintettekkel

2020. január 26. 12:14
Rétvári Bence elmondta, hogy a település önkormányzata és a tankerület a jövő héten a felpereseket levélben keresi meg, amelyben szervezett képzések széles választékát kínálják nekik.

Közvetlen konzultáció kezdődik a gyöngyöspatai iskolaügy érintettjeivel, a település önkormányzata és a tankerület a jövő héten a felpereseket levélben keresi meg, amelyben szervezett képzések széles választékát kínálják nekik – jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján.

Rétvári Bence ismertette: a tankerület és az önkormányzat közös jogi képviselője levelet írt a felperesek jogi képviselőjének, indítványozva, hogy kezdjék meg az egyeztetést a természetbeni kártérítés lehetőségéről. Hozzátette: bár kezdetben nyitottságot tapasztaltak, néhány nappal később olyan választ kaptak, amely szerint a jogi képviselő nem tartja valószínűnek, hogy ilyen egyeztetés eredményre vezetne.

Rétvári megdöbbentőnek és felháborítónak nevezte, hogy bár az alapítvány (Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány) megbízottai ellátogattak Gyöngyöspatára és beszéltek azokkal, akiket képviseltek, arra a kérdésre, kik fogadnák el a természertbeni kártérítést, pertaktikai okokból nem válaszoltak.

Az államtitkár közölte: úgy látják, nem várható érdemi segítség a felperesek képviselőitől, ezért a legcélravezetőbb, ha a tankerület és az önkormányzat közvetlenül indít egyeztetést.

(MTI)

Összesen 35 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Milyen az a bíróság amely az ítéletnél a következőket nem veszi figyelembe?

„Verbálisan és fizikálisan is bántalmazták a gyöngyöspatai tanárokat”
Verbálisan és fizikálisan is bántalmazták a gyöngyöspatai tanárokat - árulta el Híradónknak a szegregáció miatt elmarasztalt iskola egykori igazgatója. A pedagógus elmesélte, hogy volt olyan roma diák, akinek a nagymamája ütötte meg a tanárt. A térség fideszes országgyűlési képviselője azt mondta, a helyiek igazságérzetét bántja, hogy olyan család is kap kártérítést, ahol a nagymama két évet kapott tanárbántalmazás miatt.
...
"Nagyon sok olyan eset volt, amikor minősíthetetlen hangon beszéltek velünk, volt fizikai bántalmazás is az elmúlt évtizedben s azt gondolom, hogy egy tanár, aki erre teszi az életét, nem ezért indul a tanári pályán, hogy ezt kelljen nap-mint nap elviselni. És az utóbbi időben mindennapossá váltak ezek" – mondta el Molnár Károly korábbi iskolaigazgató."
https://hirtv.hu/ahirtvhirei/v..

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés