Végzettség nélkül volt szakértő Pollreisz Balázs a LEADER-programban

2020. január 24. 14:29
2010 előtt a vidékfejlesztési, úgynevezett LEADER program a szocialisták kifizetőhelyeként működött – írja a PestiSrácok.

Olyan dokumentumra bukkant a PestiSrácok az interneten, ami szerint a baloldal győri polgármesterjelöltje 2005-ben az Agrár- és Vidékfejlesztési Operatív Program LEADER programjában volt szakértő és képző. Ez azért is érdekes, mert Pollreisz Balázsnak nem volt és nincs olyan végzettsége ami az agrár szektorhoz kapcsolódna – írja a lap. Pollreisz mellett akkori párttársa, Neupor Zsolt neve is feltűnt a LEADER program szakértő képzői között.

2010 előtt a vidékfejlesztési, úgynevezett LEADER program a szocialisták kifizetőhelyeként működött, a Brüsszelből könnyen jött forrásokat itt osztották szét a hűséges káderek között – írja a PestiSrácok hozzátéve, hogy a kormányváltás után több korrupciógyanús ügyre is fény derült, hogyan tűntek el százmilliók, milliárdok a rendszerben, több esetben aztán büntetőeljárás is indult.

A portál megkereste Budai Gyulát is, aki akkoriban elszámoltatási kormánybiztosként saját maga is több LEADER-hez kapcsolódó ügyben tett feljelentést, ami után nyomozás is indult.

Győrből is kaptam információkat, hogy a LEADER-programban trükközhettek pénzekkel és fiktív számlákkal fedtek le különböző kiadásokat, ezért Győr környékén is vizsgálódtunk. A győri MSZP-s politikussal, Neupor Zsolttal még személyes összetűzésem is volt, ezért sem fogom, elfelejteni a nevét. Ő a gyanús LEADER projektek idején a Vidékfejlesztési Képzési és Szaktanácsadási Intézet szakmai igazgatója volt. A vizsgálat során három olyan szerződést találtunk, amelyeket még 2007-ben, az MSZP-s Neupor Zsolt vezetése idején kötött a cég, és amelyek kapcsán felmerült a hűtlen kezelés gyanúja” – mondta a PestiSrácoknak Budai Gyula.

 

 

 

 

Összesen 78 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az önéletrajzában sehol sem szerepel az iskolai végzettsége. Természetesen a LEADER-ben végzett tevékenységéről is mélyen hallgat.
http://gyoribaloldal.hu/jelolt..

Gyurcsánynak konkréten hiányzó szakdolgozat végzettsége van. Ez egy
olyan speciális képzés, amit csak és kizárólag az ő kedvéért indítottak.

A cigányoknak a vérükben van a vezetés.

Már rég megbukott! :D

Kérlek vegyél vissza!
Ne tilts le!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés