Boros Bánk Levente: Soros György most is politikai befolyást akar vásárolni

2020. január 24. 19:59
Az elemző szerint a „Soros-hálózattal" szemben az európai egyetemek hálózata képes felvenni a versenyt.

„Ez tényleg egy maffia” – fogalmazott Boros Bánk Levente, továbbá arról is kérdezték, hogy Soros György csütörtökön Davosban a bevándorlási terve után meghirdette a globális oktatási tervét. Az elemző szerint Soros György ahelyett, hogy cáfolná politikai ellenfelét – Orbán Viktor miniszterelnököt – inkább őt erősíti. Orbán Viktor is megmondta, hogy Soros György egy „maffiaszerű hálózatot" üzemeltet szerte a világban, amelynek révén be akar avatkozni egyes országok belpolitikájába.

Kifejtette, Soros György manapság arról beszél, hogy 40 éve kezdte politikai filantróp pályafutását, s most élete nagy projektét szeretné megvalósítani. Különböző eszközöket próbál felhasználni, hogy kiterjessze politikai befolyását. Most a Nyílt Társadalom Alapítványán keresztül egy milliárd dollárt fektet be oktatási hálózatába, amellyel rátelepül az oktatásra, felvásárol magának oktatókat, hogy kineveljék a világnézetével egyező hallgatókat.

A szakértő szerint a „Soros-hálózattal" szemben az európai egyetemek hálózata képes felvenni a versenyt. A másik eszköz a nyilvánosság – jelentette ki az elemző, aki szerint a nyíltan, demokratikusan megválasztott politikai vezetőknek tájékoztatnia kell a nyilvánosságot arról, hogy itt egy milliárdos akarja politikai akaratát érvényesíteni.

(MTI)

Összesen 39 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nagy is az öröm és boldogság Ukrajnában, Koszovóban, és Grúziában is. Mert ez a remek filantróp sínre rakta őket- majdnem vagont mondtam....

Soros a pénzével a társadalomban meglévő egyensúlyokat tolja el- új, addig marginális szereplőket hoz helyzetbe, véleményt formál és torzít. És a bizonytalan helyzeteket a maga javára fordítja anyagi értelemben is. Végül is tehetséges, hiszen nála hatékonyabban pénzt senki sem tud befektetni ideológiai célokra.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés