Az amerikai pénzügyminiszter beszólt Greta Thunbergnek

2020. január 24. 11:05
Steven Mnuchin szerint a környezetvédő aktivistának először tovább kellene tanulnia.

A Davosban rendezett Világgazdasági Fórumon az amerikai pénzügyminisztert kérdezték Greta Thunberg fosszilis üzemanyagok elvetésével kapcsolatos nyilatkozatáról – írja a Reuters.

Steven Mnuchin szerint a környezetvédő aktivistának először tovább kellene tanulnia.

A minisztert egy sajtótájékoztatón kérdezték meg a fiatal aktivista nyilatkozatáról, mire a pénzügyminiszter feltette a kérdést: „Greta Thunberg egy vezető közgazdász? Össze vagyok zavarodva.

Az USA pénzügyminisztere szerint a Trump-adminisztráció klímaüggyel kapcsolatos álláspontját tévesen értelmezik, Mnuchin szerint Donald Trump elnök teljes mértékben hisz a tiszta levegőben, a tiszta vízben és a tiszta környezetben.

Az amerikai elnök felszólalásában arról beszélt, hogy az USA csatlakozna az ezer milliárd fa elültetésére vonatkozó kezdeményezéshez, amire Greta azt válaszolta, hogy „a klíma krízis nem csak a fákról szól”.

 

Összesen 157 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A NER a legnagyobb környezetszennyezés a magyar közéletben.
Gyurcsányi ne röhögj, te is lógni fogsz!

Ne zavarjon hogy az antaktiszi jégtömeg néhány éve hízásnak indult.
Nagyjából azóta, amióta Orbán Viktor a miniszterelnök.

Csak azt kellene észrevenned, hogy a Greta-cirkuszt pont azok sztárolják, akik a legtöbb hasznot húzták a környezetkárosításátó megoldásokból, ami arra utal, hogy a cirkusz nem a környezetvédelemért folyik, hanem helyette. (Egyéb hátsó szándékról most nem beszélve.)

Először is, miben látod Greta politikai tudatosságát? Ülve, felügyelet alatt elmondja az előírt szöveget, időnként eltorzult arccal, vicsorogva. Ez lenne az elgondolkodtató külsőség.

Greta egy felépített, jól jövedelmező projekt. Csak szegény ezt nem tudja. A szöveg, amit előad, nem színvonalasabb annál, mint a mikor a tévében azt hallod: A Vagisan nyíltan beszél a hüvelyszárazságról. annyival még rosszabb is, hogy az idézet reklámszöveg valami megoldást ajánl, Greta viszont beszél, de mond semmit.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés